Jakub Forgács Šport

Najväčšie stretnutie parkouristov: Mladí nadšenci budú v Bystrici popierať zemskú príťažlivosť

Banská Bystrica už tento víkend privíta tretí ročník medzinárodného stretnutia parkouristov PARKOUR MEETING BANSKÁ BYSTRICA 2013. Pozrite sa, čo vás čaká v hale B zimného štadióna, ale aj na iných miestach v našom meste...

Ilustračný obrázok k článku Najväčšie stretnutie parkouristov: Mladí nadšenci budú v Bystrici popierať zemskú príťažlivosť
Zdroj: Dnes24.sk

Aj tretí ročník tohto podujatia opäť organizujú mladí nadšenci nesúťažnej disciplíny, ktorí sa parkouru venujú už niekoľko rokov. Jedným z nich je aj Dávid Lupták. „Sme veľmi radi, že aj tento rok organizujeme toto podujatie, napriek množstvu prekážok, ktoré sa nám postavili do cesty,“ povedal Dávid. Ako správni traceuri (pozn. red.: ľudia, ktorí sa venujú parkouru), ich však dokázali prekonať.

Motivácia dorazí až z Talianska

„Meeting bude tento rok ešte väčší a veríme, že aj nezabudnuteľnejší. Zaregistrovaných totiž máme vyše 170 účastníkov zo Slovenska, Česka a Nemecka vo veku od 12 do 33 rokov,“ pokračoval Dávid. To však nie je všetko, pretože organizátorom sa podarilo pozvať aj zaujímavých zahraničných hostí. „Prídu k nám traja talianski parkouristi z tímu KRAP, ktorí budú veľkou motiváciou pre účastníkov, ale veríme, že aj pre ľudí z radov verejnosti,“ vysvetlil.

Čo sa týka programu, v duchu tejto disciplíny, je voľnejší, ale mladý organizátor so svojím tímom mysleli na všetkých. „Určite nechceme, aby parkouristi celé štyri dni skákali podľa toho, ako budeme pískať, ale budeme mať aj zopár spoločných aktivít,“ uviedol mladý organizátor. Každý deň na mladých nadšencov umenia pohybu čakajú spoločné rozcvičky a rôzne workshopy pod vedením skúsenejších parkouristov.

Príďte si parkour vyskúšať – zadarmo

„Radi by sme touto cestou pozvali aj ľudí, ktorí sa parkouru nevenujú alebo sú iba začiatočníci. Priestor na to bude počas víkendu,“ povedal Dávid. Ktokoľvek sa bude môcť zapojiť do spoločnej rozcvičky a tréningu v Parku pod Pamätníkom SNP, ktoré budú prebiehať v sobotu i v nedeľu (6. a 7.7.) od 9:00 a viesť by ich mali práve talianski hostia.

Okolo obeda bude pauza, kedy si všetci trochu vydýchnu a po nej sa začne zľahka – workshopmi o parkoure. “Zabŕdneme aj do filozofie a histórie tejto disciplíny a neskôr prejdeme ku praktickým ukážkam a možnosti vyskúšať si základné techniky,” dodal na záver. Workshopy budú prebiehať ako v hale B na zimnom štadióne, tak i na rôznych miestach (spotoch) v Banskej Bystrici a všetko závisí iba od počasia. Okrem toho plánujú organizátori premietať rôzne parkourové dokumenty a videá.

O tomto podujatí sa viac dozviete na webe www.parkour.sk.

Foto: Martina Strmeňová

Najväčšie stretnutie parkouristov sa nezadržateľne blíži: Bystricu ovládnu atlét
1
Galéria
Najväčšie stretnutie parkouristov sa nezadržateľne blíži: Bystricu ovládnu atlét
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM