Jakub Forgács Rôzne Správy

Naj zmrzlináreň v Bystrici láka na klasiky aj NOVINKY: Aké príchute bodujú u ľudí? FOTO

Známa bystrická zmrzlináreň Halimi pod Pamätníkom SNP pripravuje mrazenú pochúťku podľa receptúry starej desiatky rokov. Vyspovedali sme jej majiteľa Jána Haringa.

Ilustračný obrázok k článku Naj zmrzlináreň v Bystrici láka na klasiky aj NOVINKY: Aké príchute bodujú u ľudí? FOTO
8
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Pred pár dňami sme vám priniesli výsledky ankety o najlepšiu zmrzlinu v Bystrici. Hoci na prvých dvoch priečkach bol rozdiel skutočne tesný, z triumfu sa nakoniec teší Zmrzlináreň Halimi pod Pamätníkom SNP, ktorej dalo hlas až 35 % čitateľov.

Jedinečná receptúra

Majiteľmi zmrzlinárne sú manželia Haringovci. „Úspech vnímam ako odmenu od našich verných zákazníkov a samozrejme nás to veľmi potešilo,“ uviedol pre spravodajský portál Dnes 24 Ján Haring.

Ako spomenul, ich zmrzlina je iná jedinečnou receptúrou. „Zdedili sme ju od otca mojej manželky, ktorý bol svojho času jediným zmrzlinárom v Banskej Bystrici od roku 1966 a doplnili sme ju o najnovšie talianske produkty,“ spomenul so slovami, že receptúru stále vylepšujú a upravujú podľa najnovších trendov a aj požiadaviek zákazníkov.

„Často sa inšpirujeme najmä talianskymi výrobcami, s ktorými úzko spolupracujeme,“ poznamenal Haring.

Ďalšie aktuálne správy

Z vlastnej kávy

Nás zaujímalo aj to, ktoré príchute sú najobľúbenejšie medzi Bystričanmi. „Naši dlhoroční, stáli zákazníci sú zvyknutí na tradičné príchute ako punčová, čokoládová, lieskový orech či jahoda a citrón. Tieto príchute sú pôvodné z čias pôsobenia otca mojej manželky Sulejmana Halimiho, ktorý obetoval zmrzline celý svoj život a založil túto dlhoročnú tradíciu v našej rodine. Veľmi obľúbené sú však aj menej klasické zmrzliny ako pistáciová, maková, slaný karamel. Veľmi moderné rôzne druhy ovocných sorbetov ako aj nutelová, roché či sladká malina,“ vymenoval.

„Milovníci kávy si veľmi obľúbili aj našu kávovú zmrzlinu. ktorú vyrábame z našej kávy Zicaffé,“ spomenul Haring.

Bezlepkové aj bezlaktózové

Novinkami pre túto sezónu sú podľa slov majiteľa zmrzlinárne cheesecake passionfruit, slaný karamel s maslovou príchuťou, Bönet- čokoládovo-mandľová zmrzlina pretieraná broskyňovo-pomarančovou príchuťou, Jamajka- čokoládovo-rumová príchuť.

Potešujúce správy má Hraing aj pre alergikov. „Všetky naše zmrzliny sú bezlepkové, okrem tých, ktoré obsahujú keksy. Bezlaktózové zmrzliny sú čokoláda Fondente, všetky sorbety a ovocné zmrzliny okrem banánovej,“ dodal Haring so slovami, že v ponuke majú aj bezlepkové kornútky.

Zábery Zmrzlinárne Halimi pod Pamätníkom SNP si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Banskej Bystrice

V OBRAZOCH: Zmrzlináreň Halimi pod Pamätníkom SNP označili Bystričania za NAJ
8
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM