Jakub Forgács Hokej

Na žilinskom ľade čakali na baranov vlci: Bystrickí hokejisti si však opäť schuti zastrieľali

Baranom sa v posledných stretnutiach darí. V dvoch zápasoch pod Urpínom dokázali súperom streliť dokopy až 12 gólov. Po tri body tak mali namierené aj do Žiliny.

Ilustračný obrázok k článku Na žilinskom ľade čakali na baranov vlci: Bystrickí hokejisti si však opäť schuti zastrieľali
Zdroj: TASR

Vlci namaškrtení výhrou nad lídrom zo Zvolena chceli aj proti ďalšiemu tímu zo stredu Slovenska získať všetky body. Lepšie však začali barani, ktorí prečkali úvodnú presilovku domácich a Gillies onedlho v páde trafil ľavú spojnicu Tomekovej brány. Odpoveď Žiliny prišla o pár minút, v presilovke napriahol od modrej Novotný a prestrelil všetko, čo mal v ceste. Vyrovnaný stav vydržal iba krátko, pretože rovnaká delovka od modrej z hokejky Ďatelinku znamenala, že hostia opäť viedli. Domáci sa snažili o vyrovnanie, ale v 18. minúte zabudli medzi kruhmi na Lampera, ten si povytiahol Tomeka z brány a zvýšil na 3:1 pre hostí.

Domáci hrali v úvode druhej časti zvyšok presilovky, no ani v nej, ani pri nájazde Konečného a dorážke Kolenu Bacashihua neinkasoval. Neustále však musel čeliť žilinským strelám, ktoré s pribúdajúcim časom naberali na početnosti, všetko však dokázal s pomocou spoluhráčov vyriešiť. Najviac aktivity v ohrozovaní bránky hostí prejavoval Leblanc, lenže jeho sólovanie ku gólom neviedlo. Nakoniec to bol však predsa len kanadský krídelník MsHK, ktorý v 35. minúte blafákom do pravej strany prekabátil gólmana hostí a znížil. Vlci boli pri chuti a až do záveru tretiny sa snažili vyrovnať, ale Bacashihua už neinkasoval.

V 42. minúte sa po naskočení z trestnej lavice dostal po prihrávke od Ďatelinku do nájazdu Gillies a svojím druhým gólom v zápase zabezpečil baranom opäť dvojgólové vedenie. Hostia potom hrali svoju prvú presilovku v zápase a dokázali ju hneď využiť, keď sa puk od Handzuša odrazil od Tomekovej masky a jedného zo Žilinčanov do brány. Hostia od tohto momentu už kontrolovali hru a náskok, ktorý ešte v 57. min. navýšil Majdan a podčiarkol tak tretiu trojbodovú výhru baranov v tomto týždni.

Hlasy po zápase

Milan Jančuška, tréner Žiliny: „Výsledok je pre nás krutý. V prvej tretine sme dostali góly po našich chybách, keď sme nepokryli hráčov v druhom slede. V druhej tretine sme mali niekoľko čistých šancí a boli sme jasne lepší, výsledok mohol byť úplne iný. Rozhodujúci gól prišiel po našej presilovke, keď sme po obrovskej chybe inkasovali na 2:4. Som veľmi nahnevaný, pretože sme spravili v zápase školácke chyby a súper nás vyškolil z efektivity.“

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: „Sme spokojní iba s tromi bodmi. Zápas sme začali solídne, prvá tretina vyzerala tak, ako mala, viedli sme, ale druhá tretina bola katastrofálna, naša najhoršia v celej sezóne. Domáci mali jednoznačne navrch a nás podržal brankár. Začiatok tretej tretiny nám vyšiel, ubránili sme presilovku a dali sme gól, upokojili sme sa a začali sme hrať to, čo sme mali. Výsledok však určite nezodpovedá priebehu zápasu.“

MsHK DOXXbet Žilina – HC '05 iClinic Banská Bystrica 2:6 (1:3, 1:0, 0:3)

  • Góly: 9. Novotný (Homer, Stupka), 35. Leblanc (Novotný) – 5. Gillies (Róth, Gašpar), 11. Ďatelinka (Zigo, Lamper), 18. Lamper (Zigo, Gillies), 42. Gillies (Ďatelinka, Handlovský), 47. Handzuš (Handlovský, Majdan), 57. Majdan (Handzuš, Mikula)
  • Rozhodovali: Müllner – Junek, Šefčík
  • Vylúčení: 2:6, navyše: Gründling (Banská Bystrica) 10 minút za nešportové správanie
  • Presilovky: 1:1
  • Oslabenia: 0:0
  • 1 032 divákov

Čítajte tiež:

Pozrite si kompletnú tabuľku Tipsport Ligy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM