Tlačové správy

Miloslava Fialová, riaditeľka hotela Alexandria, patrí k najlepším českým hotelierom

Vynikajúce výsledky wellness hotela Alexandria, patriaceho akciovej spoločnosti Kúpele Luhačovice, viedli k tomu, že tento rok bola medzi nominovanými na udelenie Výročnej ceny Asociácie hotelov a reštaurácií) ČR 2014 v kategórii Hotelier roka aj Ing. Miloslava Fialová, riaditeľka hotela Alexandria.

Ilustračný obrázok k článku Miloslava Fialová, riaditeľka hotela Alexandria, patrí k najlepším českým hotelierom
Zdroj: Dnes24.sk

V oblasti vedenia hotelov je cena udeľovaná zvlášť pre reťazcové a zvlášť pre nezávislé hotely. V kategórii nezávislých hotelov ju nakoniec získal Tomáš Blabla, riaditeľ Resortu Valachy Velké Karlovice, ktorý si ju prevzal pri odovzdávaní Výročných cien Asociácie hotelov a reštaurácií ČR 21. novembra 2014 v Prahe.

Výkonný riaditeľ Kúpeľov Luhačovice, a. s., Ing. Jiří Dědek, MBA k tomu uviedol: „Už samotná nominácia na prestížnu cenu Hotelier roka je ocenením dlhoročnej profesionálnej práce a predovšetkým výsledkov, ktoré so svojim kolektívom dosiahla pani riaditeľka Miloslava Fialová. Hotel dosahuje medziročne významné nárasty výkonov, tržieb, obsadenosti izieb a spokojnosť jeho hostí. Svojou pobytovou ponukou ubytovacích, gastronomických a voľnočasových relaxačných služieb, ich kvalitou a úrovňou, sa radí medzi najlepšie a vyhľadávané hotely svojej kategórie nielen v Zlínskom kraji. Je to aj výsledkom prístupu Ing. Fialovej, ktorá sa vo svojej riadiacej činnosti vyznačuje vysokým pracovným nasadením, zodpovednosťou pri plnení povinností, inovačným prístupom k pobytovým produktom, príkladným vzťahom k hosťom, ako aj náročnosťou ku svojím spolupracovníkom. Vo svojej práci uplatňuje teoretické vedomosti získané štúdiom na Vysokej škole hotelovej v Prahe, ktoré si dopĺňa účasťou na aktivitách AHR ČR, poznatkami a skúsenosťami z praxe popredných českých i zahraničných hotelov.“

Miloslava Fialová pôsobí vo funkcii riaditeľa hotela od roku 2000. V roku 2009 sa významne podieľala na príprave a organizačnom zabezpečení stretnutia ministrov európskych krajín v Luhačoviciach, v čase predsedníctva ČR v EÚ. Spolupracuje s AHR ČR a svoje vedomosti odovzdáva aj v lektorskej činnosti na Univerzite T. Baťu v Zlíne. Zhodou okolností, ocenený Hotelier roka Tomáš Blabla, riaditeľ Resortu Valachy Velké Karlovice spolupracuje s riaditeľkou hotela Alexandria Miloslavou Fialovou na spoločnom projekte Kúpeľov Luhačovice, a. s. a turistického Resortu Valachy Velké Karlovice s názvom „Wellness dovolenka v kúpeľoch a na horách, alebo to najlepšie z wellness Východnej Moravy“, ktorý bol ocenený centrálou cestovného ruchu Východnej Moravy ako HIT sezóny pre rok 2013. Ide o pobyt s procedúrami v dĺžke 7 dní / 6 nocí, keď hosť strávi 3 noci v Luhačoviciach v ALEXANDRIA **** Spa & Wellness hoteli a 3 noci v Spa hoteli Lanterna **** vo Veľkých Karloviciach.

Hotel Alexandria je členskou organizáciou AHR ČR / v NFHR SR od roku 1998. V minulosti patril medzi renomované hotelové zariadenia v ČSR. V roku 2010 prešiel rozsiahlou modernizačnou rekonštrukciou a prístavbou do kategórie 4 *. Hotel tento rok potvrdil svoje výsadné postavenie medzi wellness hotelmi, keď získal už druhýkrát prestížne ocenenie v súťaži Czech Hotel Awards – Hotel roka 2014 v kategórii Wellness & spa v Zlínskom kraji. Je tak najlepším wellness hotelom nielen v Luhačoviciach, ale v celom Zlínskom kraji.

Prevažnú časť klientely hotela Alexandria tvoria hostia z ČR, ale hotel si získal renomé aj v zahraničí. Pravidelne tu trávia wellness pobyty skupiny z Izraela, Rakúska či Slovenska. Za prvý polrok zaznamenal hotel nárast slovenskej klientely o 94 %. Tento rok tu očakávajú cca 1000 slovenských hostí, čo je polovica všetkých predpokladaných klientov Kúpeľov Luhačovice zo Slovenska v tomto roku. Lákadlom je najväčší a najluxusnejší wellness v Luhačoviciach, ale aj vyhlásená Francúzska reštaurácia, alebo prvorepubliková atmosféra hlavnej budovy s historickým nočným klubom. V poslednej dobe sem zavítali okrem politikov aj také umelecké osobnosti ako Jiří Stivín, Miroslav Dvorský, Gabriela Demeterová, Sophia Jaffé, Soňa Valentová, Miloslav Mejzlík, Hana Gregorová, Ondřej Brzobohatý, Dušan Jamrich, alebo Iveta Weissová. O pohodlie návštevníkov sa stará 59 zamestnancov hotela. V minulom roku využilo služby wellness centra hotela Alexandria 11 000 osôb, tento rok by to malo byť ešte viac. Hotel opäť sprístupnil letnú terasu na slnenie a rozšíril aj ponuku masáží. Novinkou tohtoročnej sezóny je špeciálna čínska energetická masáž a masáž vonnou sviečkou (Candella masáž). Wellness centrum je možné prenajať aj pre uzavretú spoločnosť a ponuka služieb je rozšírená aj o nočné saunovanie. Pýchou hotela je vyhlásená Francúzska reštaurácia. Veľmi obľúbené sú tiež pravidelné mesačné gastronomické akcie, s prípravou jedál pred hosťami. Luxusný ALEXANDRIA **** Spa & Wellness hotel bol otvorený v roku 1939 a tento rok oslavuje 75. výročie. Staviteľom a pôvodným majiteľom bol Ing. Alexander Lozovský, jedna z najvýznamnejších osobností českého a slovenského stavebníctva 30. a 40. rokov minulého storočia. Svoj luhačovický hotel pojal v duchu svetových kozmopolitných letovísk ako rozľahlú romantickú stavbu s antickými prvkami.

Hotel je tvorený dvoma navzájom prepojenými objektmi. Hlavná budova hotela nezapiera zrod za prvej republiky. Hostia v nej nájdu pôvodnú obľúbenú Francúzsku reštauráciu s gurmánskymi špecialitami, i nočný klub, ktoré neodmysliteľne patria k histórii tohto slávneho hotela. Moderná časť je reprezentantom súčasnej generácie najmodernejších kúpeľných zariadení európskeho wellnessu. Skladá sa zo štvorposchodovej nadzemnej časti a dvoch suterénnych podlaží, v ktorých sa nachádza wellness centrum navodzujúce štýl starorímskych kúpeľov. Architektúra nadzemnej časti v tvare zrezaného ihlanu na obdĺžnikovom pôdoryse je tvarovo inšpirovaná starovekými palácmi. Izby sú zariadené moderne, ale aj s prvorepublikovým šarmom. Zatiaľ čo izby v historickej časti sú ladené v štýle 30-tych rokov minulého storočia, moderné časti zdobia repliky suvenírov z ťažení Alexandra Veľkého. Wellness centrum Spa Alexandria ponúka širokú škálu zážitkových a originálnych procedúr na regeneráciu tela i duše a pre starostlivosť o zdravie prírodné uhličité kúpele v tunajšej jedinečnej liečivej vode. Je v ňom bazén, whirlpool, Kneippov chodník, štyri parné kúpele s rôznymi teplotami (parná, bylinková, soľná a laconium), fínska sauna, relaxačné vyhrievané lavice a odpočinkové zóny.

Jednolôžkové izby sú bez príplatku. Magnetom je voľný vstup do wellness centra, ktorý zahŕňa rad relaxačných procedúr. Samozrejmosťou je požičanie županu, alebo WIFI na izbe zdarma. Hotel je mimoriadne obľúbený pre konanie firemných akcií, seminárov, kongresov a konferencií. V hoteli Alexandria poteší dámy nový, len pre ženy špeciálne zostavený pobyt ,,Wellness-pohyb-zdravie“. Novinkou tohtoročnej sezóny je pobyt Liečba & Wellness, ktorý ponúka spojenie plnohodnotného liečenia v najlepšom liečebnom zariadení v hoteli Palace **** a wellness pobyte v hoteli Alexandria. Program je upravený tak, že dopoludnia sa hostia liečia a zvyšok dňa využívajú wellness služby. Hostia sa tiež tešia na tradičné vianočné, adventné a silvestrovské pobyty. Silvestrovské pobyty sú už v Alexandrii vypredané, ale Vianoce a advent si tu ešte môžete objednať.

Viac informácií je na: www.HotelAlexandria.cz, www.lazneluhacovice.cz

Miloslava Fialová, riaditeľka hotela Alexandria, patrí k najlepším českým hoteli
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM