Jakub Forgács Správy

Lyžiarska sezóna v strediskách v okolí Bystrice: Koľko zaplatíme za novoročnú lyžovačku?

Tohtoročná zima sa spočiatku tvárila skôr ako chladnejšia jeseň, v posledných dňoch je ale všetko inak. Zjazdovky sa pomaly zapĺňajú a milovníkom zimných športov konečne začína sezóna. Zisťovali sme, ako sú na tom lyžiarske strediská v okolí Banskej Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Lyžiarska sezóna v strediskách v okolí Bystrice: Koľko zaplatíme za novoročnú lyžovačku?
Zdroj: TASR

Našinec nemusí za zimnými radovánkami cestovať ďaleko. Hoci v lyžiarskych strediskách Ski Kordíky a Ski Turecká sa pre nedostatok snehu zatiaľ nelyžuje, v okolí Banskej Bystrice máme hneď niekoľko možností, kam za zimnými radovánkami.

Celodenný lístok nahradil 7-hodinový

Lyžiarske stredisko Park Snow Donovaly je otvorené už od soboty 27. decembra. „K dispozícii sú zjazdovky pri Lomenej pome a pri vlekoch P1 a P2 v celkovej dĺžke 1,6 km. V prevádzke je štvorsedačková lanovka a vleky P1 a P2,“ informoval Miroslav Dobrota z lyžiarskeho strediska Park Snow Donovaly.

„Celodenný lístok sme momentálne nahradili 7-hodinovým. Ten má flexibilnú dobu platnosti a človek ho môže využiť nielen cez deň od 8:30 do 15:30, ale aj v kombinácii s večerným lyžovaním, ktoré je od 15:30 do 21:00. Od prvého použitia platí klientovi sedem hodín,“ povedal Dobrota a ako dodal, cena celodenného lístka pre dospelých je 30 eur, pre juniorov (do 18 rokov) 24 eur a 21 eur pre deti do 12 rokov.

No Nový rok spustia ďalší vlek

Lyžovať sa však dá aj na neďalekých Králikoch. „Ceny celodenných lístkov od 9:00 do 16:00 sú 22 eur pre dospelých, 20 eur pre juniorov (od 11 rokov vrátane) a do 11 rokov sa platí 15 eur. V prevádzke máme lanovú dráhu a detský vlek. Až do 6. januára môžu návštevníci každý deň využiť aj večerné lyžovanie od 17:30 do 20:30,“ informovalo lyžiarske stredisko Ski Králiky.

„Sezónu sme otvorili v nedeľu 28. decembra. Spustili sme detský lyžiarsky vlek a svah na sánkovanie. Momentálne upravujeme zjazdovky, aby boli celé pod snehom,“ uviedol vedúci lyžiarskeho strediska Selce – Čachovo Dušan Mesík, ktorý priznal. že situáciu im trochu znepríjemnil silný vietor, ktorý fúkal tri dni. „Zajtra by sme mali spustiť ďalší 400-metrový vlek a ak vydrží počasie, tak o pár dní spustíme celé stredisko. Celodenný, od 9:00 do 16:00, celý lístok u nás stojí 16 eur a detský 12,5 eur,“ povedal Mesík a ako dodal, ceny sa v ich stredisku vôbec nemenili.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM