Katarína Oravská Šport

Veľký prehľad kúpalísk v BB kraji: Kedy otvoria svoje brány?

S príchodom výrazného oteplenia sa zo zimného spánku prebúdzajú aj sezónne kúpaliská. Ako prvé sa v Banskobystrickom kraji otvorilo návštevníkom kúpalisko Sliač. Pozrite si, kedy odštartujú sezónu tie ďalšie.

Ilustračný obrázok k článku Veľký prehľad kúpalísk v BB kraji: Kedy otvoria svoje brány?
Zdroj: TASR

Do konca mája sprístupnia svoje bazény Strehová aj Dudince

Ďalším kúpaliskom, ktoré sa otvorí už v máji, bude Kupko Aquatermal v Dolnej Strehovej. Vynovené kúpalisko s termálnou vodou, ktoré po rekonštrukcii sprístupnili pred dvoma rokmi, by malo odštartovať letnú sezónu 25. mája. Termálne kúpalisko Dudinka v Dudinciach sprístupní bazény v sobotu 31. mája.

Zaplávať si budú môcť návštevníci už čoskoro aj na kúpalisku Poltár-Zelené, ktoré otvárajú v prvý júnový deň. Termálne kúpalisko Rapovce je otvorené od 4. mája. Kúpalisko v Lučenci má predpokladaný termín začiatku sezóny naplánovaný na 15. júna. Kúpalisko v Tornali plánujú otvoriť 15. júna, o dva týždne tam začnú napúšťať bazén, kým ho napustia, bude to trvať približne tri týždne. Termín otvorenia revúckeho kúpaliska zatiaľ nie je známy.

Zrekonštruovaná Kováčová bude po novom otvorená celý rok

Na vyhľadávanom kúpalisku v Kováčovej aktuálne finišujú s rekonštrukčnými prácami. Obnova sa začala ešte vlani na jar a kúpalisko bolo preto po celý rok zatvorené. Podľa manažéra spoločnosti Aquapark Kováčová Juraja Baluchu by chceli bazény sprístupniť verejnosti na prelome júna a júla. Potom už ostane otvorené celoročne. Okrem vynovených vonkajších bazénov pribudne v areáli aj jeden vnútorný.

Známe kúpalisko Katarína v Kremnici je pripravené začať koncom júna alebo začiatkom júla. „Robili sme si prepočty a jún je pre nás nerentabilný,“ povedal majiteľ Jozef Mičo. V neďalekom Žiari nad Hronom sa v bazénoch po prvý raz okúpeme pravdepodobne 15. júna. Kúpalisko Sklené Teplice chcú otvoriť koncom mája, možno aj skôr, záverečné slovo bude mať hygiena.

Posledná sezóna nebola poslednou

Plážové kúpalisko v Banskej Bystrici sa na sezónu už chystá, zatiaľ však nemajú určený presný termín otvorenia. Všetko závisí od počasia. Vlaňajšia sezóna mala byť poslednou pre kúpalisko Neresnica vo Zvolene. Spoločnosť, ktorá ho prevádzkovala, sa ale opäť dohodla s mestom, ktoré je jeho vlastníkom, na ďalšej prevádzke. Pre verejnosť by ho mali otvoriť 21. júna.

global24/tasr

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM