Stanislav Černák Rôzne

Letné radovánky v našom regióne: Viete, kde sa dá blázniť na najdlhšom tobogáne v kraji?

Milovníci vodných atrakcií, zbystrite pozornosť! Ak máte chuť užiť si najdlhší tobogán v kraji, prezradíme vám, kde presne ho nájdete. Potom už stačí obliecť si plavky a počas letných horúčav sa vyblázniť až do sýtosti :)

Ilustračný obrázok k článku Letné radovánky v našom regióne: Viete, kde sa dá blázniť na najdlhšom tobogáne v kraji?
Zdroj: Dnes24.sk

Je ešte stále čerstvým prírastkom a meria presne 95 metrov. Áno, hovoríme o momentálne najdlhšom tobogáne v celom Banskobystrickom kraji. Akčným dušiam počas letných dní ponúka zážitok skvelej jazdy a alternatívu k obyčajnému plávaniu. A kde tento tobogán nájdete?

Nachádza sa v meste Zvolen. Tam čoraz obľúbenejším miestom na trávenie horúcich dní pri bazénoch býva areál Orlík pri medzi Zvolenčanmi dobre známej Môťovskej priehrade. Návštevníci kúpaliska Aqua beach Orlík majú k dispozícii 3 bazény, približne 100 lehátiek, slnečníky, oddychové hojdačky, 5 metrovú trampolínu, detský kútik s preliezkami. A samozrejme aj už spomínaný tobogán, ktorý v súčasnosti hrá čo sa týka dĺžky v celom kraji prím.

„Vlani nám pribudol momentálne najdlhší tobogán v kraji v dĺžke 95 metrov," prezrádza majiteľ rekreačného zariadenia Róbert Orság. Samozrejmosťou na mieste je aj bezplatné parkovanie pre približne 100 áut. Prípadne si ľudia môžu len tak príjemne posedieť na členitých terasách s krásnym výhľadom na zvolenskú priehradu a ochutnávať špeciality tamojších grilmajstrov.

Ak sa už dostatočne vybláznite v bazénoch a na tobogáni, športovej duši môžete ulahodiť aj inak. „Klasicky sme od samého začiatku našej existencie zameraní hlavne na šport, čiže návštevníci si môžu zahrať tenis, spedminton, prípadne beach volejbal až na 5 kurtoch. A v neposlednom rade je to u nás ešte dosť málo známy plážový futbal," dodal Róbert Orság

Bazény sú solárne vyhrievané a denne udržiavané s pohybujúcou sa teplotou v letných mesiacoch od 23 až 29 stupňov v závislosti od počasia. Prevádzková doba v areáli Orlík je každý deň od 10:00 do 18:00, vstupné pre dospelých je 3,50 € a pre deti do 12 rokov je 2 eurá. Večerná prevádzka je v prípade priaznivého počasia od 19:00 do 22:00. Dospelí aj deti platia rovnako 3,50 €.

Foto: Archív prevádzky

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM