Stanislav Černák Správy

Letisko Sliač sa už chystá na leto: Tešte sa na nové destinácie, aha kam sa bude lietať!

Dovolenková sezóna sa pomaly blíži. Známe Letisko Sliač pripravilo aj novinky. Zvýšilo počet plánovaných charterových letov a v ponuke budú aj odlety do nových destinácií.

Ilustračný obrázok k článku Letisko Sliač sa už chystá na leto: Tešte sa na nové destinácie, aha kam sa bude lietať!
Zdroj: TASR

Odlety z letiska Sliač sú rozšírené o dve dovolenkové destinácie a tým je zvýšený aj počet plánovaných charterových letov. „Okrem destinácií Turecko a Bulharsko je ponuka odletov z letiska Sliač v letnej sezóne rozšírená o Egypt a grécky ostrov Kréta. Už od 3.5.2015 si cestujúci môžu vychutnávať dovolenku v Egypte a od 10.6.2015 v Grécku, s odletmi z letiska Sliač,“ prezradila pre náš portál Gabriela Belányiová z oddelenia marketingu a obchodu Letiska Sliač.

Až 136 letov

Zo sliačskeho letiska je plánovaných až 136 obojsmerných charterových letov. „Viac ako polovicu z nich naplní turecká Antálya (71), 28 letov sa plánuje do bulharského Burgasu a 26 egyptskej Hurgady. 11 letov by malo smerovať na grécky ostrov Kréta do Heraklionu,“ doplnila Belányiová.

V roku 2013 prepravilo letisko 24 165 cestujúcich, v roku 2014 to bolo 23 663. „V tomto roku počítame s nárastom 80 až 90-percentným nárastom cestujúcich oproti roku 2014,“ povedala pracovníčka Letiska Sliač.

Ohrozenie prevádzky nepredpokladajú

Menším regionálnym letiskám znížilo ministerstvo dotácie. Dotkne sa to aj sliačskeho? „Letisko Sliač má najmenšie náklady v prepočte na jednu prepravenú osobu zo všetkých regionálnych letísk na Slovensku. Dôvodom je zmiešaná letecká prevádzka s vojenským letectvom. Vzhľadom na túto skutočnosť zníženie dotácií nebudeme pociťovať v takom rozsahu ako ostatné slovenské letiská a nepredpokladáme ohrozenie prevádzky letiska,“ nechala sa počuť Belányiová.

Vedenie letiska chce čoraz viac skvalitňovať ponúkané služby pre cestujúcich, čo potvrdzujú aj záverečné slová Gabriely Belányiovej. „Snahou vedenia letiska Sliač je úzkou spoluprácou s cestovnými kanceláriami operujúcimi na Slovenskom trhu rozširovať počet ponúkaných destinácii s odletom z letiska Sliač.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM