Správy

Lepšie je prísť neskoro ako nikdy: V kraji bude policajný týždeň bezpečnosti

Polícia v Banskobystrickom kraji vyhlásila na záver roka, od 25. do 31. decembra, už po tretí raz Týždeň bezpečnosti na našich cestách.

Ilustračný obrázok k článku Lepšie je prísť neskoro ako nikdy: V kraji bude policajný týždeň bezpečnosti
Zdroj: TASR

Polícia chce aj takto predchádzať dopravným nehodám a preventívne pôsobiť na všetkých účastníkov cestnej premávky. „Počas tohto roka bolo pri dopravných nehodách usmrtených v našom kraji až 35 osôb. Denne sú na cestách Banskobystrického kraja ťažko alebo ľahko zranené osoby a v neposlednom rade spôsobené vysoké materiálne škody,“ konštatovala v stredu banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Pokuty i možné väzenie

Na všetkých, ktorí počas sviatkov vycestujú za svojimi príbuznými, budú dohliadať stovky policajtov.

Ich cieľom je to, aby každý docestoval bezpečne. Mnohí sa totiž za rodinou presúvajú cez celé Slovensko.

„V utorok 26. decembra je deň Štefanských zábav, začínajú sa prípravy na vítanie nového roka. Policajti aj v tomto období zvýšia dohľad na cestách. Nezodpovední vodiči, ktorí si sadnú za volant pod vplyvom alkoholu, budú okrem nehody riskovať pokutu či väzenie,“ zdôraznila Kováčiková.

Polícia sa zameria najmä na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholu pred a počas jazdy. Bude na miestach, kde je zvýšené riziko vzniku dopravných nehôd a kolízií.

Pomaly ďalej zájdeš

Pozornosť bude venovať disciplíne a ohľaduplnosti účastníkov cestnej premávky, používaniu reflexných prvkov chodcami a cyklistami za zníženej viditeľnosti.

„Lepšie je prísť neskoro ako nikdy. Spomaľte a vychutnajte si čaro Vianoc v kruhu najbližších,“ uviedla hovorkyňa spolu s vinšom: Policajti z celého Banskobystrického kraja želajú všetkým pokojné sviatky a v budúcom roku veľa šťastných kilometrov pri bezpečnej jazde bez nehôd.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM