Marcel Mojžiš Krimi

Jedna nehoda striedala druhú: Peklo na ceste R1 minúta po minúte

Nešťastné ráno. To vo štvrtok zažilo hneď viacero vodičov na rýchlostnej ceste R1. V jednom úseku, zhruba v tom istom čase, sa tam stalo až deväť búračiek. Prečítajte si, ako došlo k šnúre nešťastí na vozovke minútu po minúte...

Vo štvrtok ráno na rýchlostnej ceste R1 v úseku Nová Baňa smer Nitra došlo až ku štyrom nehodám a piatim škodovým udalostiam. Hodiny odbili 6.23 a pri dedine Orovnica sa práve udiala prvá nehoda.

Zrážka, ktorou to začalo

Vodič (54) Škody Octavia pri predchádzaní podľa polície neprispôsobil rýchlosť jazdy poveternostným podmienkam a na ľade dostal šmyk. Následne s vozidlom narazil do predchádzaného osobáku VW Golf, ktoré odrazilo do zvodidla. To však nebolo všetko. Šofér za nim idúceho vozidla Renault Master nestihol dobrzdiť a predkom narazil do škodovky. Jej vodič a jeho spolujazdkyňa utrpeli ľahké zranenia. Alkohol u vodiča nebol zistený. Škoda na vozidlách a zvodidle je odhadnutá na 5 500 eur.

Iba sedem minút neskôr medzi Novou Baňou a Hronským Beňadikom dochádza k ďalšej zrážke. „40-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo Mazda S po ceste R1 v smere od obce Nová Baňa na Hronský Beňadik, pričom neprispôsobil jazdu stavu a povahe vozovky, následkom čoho dostal s vozidlom šmyk, v dôsledku čoho narazil do zvodidiel,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Jana Vrbická. Vodič pri nehode neutrpel žiadne zranenia, alkohol u neho zistený nebol. Škoda na vozidle a zvodidle je odhadnutá na 6 200 eur.

Výzvy polície

O 6.45 hodine došlo v okrese Žarnovica pri Novej Bani k tretej búračke. Vodič Octavie v uvedenom úseku v smere Žarnovica – Nitra, podľa polície neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky a na konci pravotočivej zákruty dostal šmyk a narazil do zvodidiel. Šofér našťastie neutrpel žiadne zranenia, alkohol u neho zistený nebol. Škoda na vozidle a zvodidle je odhadnutá na 4 500 eur.

Pár minút po pol ôsmej ráno na rýchlostnej ceste medzi obcami Nová Baňa a Hronský Beňadik došlo k ďalšej dopravnej nehode. „Vodička (24) osobného motorového vozidla Renault Megane v smere jazdy od obce Hronský Beňadik na Novú Baňu pri predchádzaní pravotočivej zákruty neprispôsobila jazdu stavu a povahe vozovky, následkom čoho s vozidlom narazila do zvodidiel,“ informovala J. Vrbická. Mladá žena sa nezranila a ani nenafúkala. Okrem týchto štyroch nehôd sa na rýchlostnej ceste R1 udialo navyše ešte päť škodových udalostí. Polícia preto po celý deň vyzývala vodičov, aby dávali bacha na tvorbu poľadovice a rešpektovali dopravné značenia. Viac o nešťastí na R1 sa dozviete TU!

Reťazová havária na R1
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM