Jakub Forgács Rôzne

Hlas Bystričanov bol vypočutý: Tieto nápady dokázali zaujať najviac, získajú tisíce eur z mestskej kasy

A je rozhodnuté! Bystričana svojimi hlasmi podporili nápady, uchádzajúce sa o peniaze z participatívneho rozpočtu mesta. Pozrite, ktoré projekty získali najviac hlasov a budú podporené.

Ilustračný obrázok k článku Hlas Bystričanov bol vypočutý: Tieto nápady dokázali zaujať najviac, získajú tisíce eur z mestskej kasy
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok sa uzatvorilo hlasovanie o projektoch participatívneho rozpočtu v Klientskom centre na Mestskom úrade v Banskej Bystrici, ktoré bolo spustené na Druhom diskusnom fóre dňa 21. mája. Občania Banskej Bystrice tak svojimi hlasmi rozhodli o projektoch, ktoré získajú podporu z participatívneho rozpočtu mesta, na ktorý vyčlenilo mesto tento rok sumu 19 343 eur.

O realizáciu z prostriedkov participatívneho rozpočtu sa tento rok uchádzalo spolu 17 projektov, ktoré mohli občania predložiť v tematických oblastiach Aktívne občianstvo a komunitný rozvoj; Zeleň v meste a verejné priestory; Kultúra a história a Šport a mládež. Nasledujúca tabuľka zobrazuje výsledky hlasovania a umiestnenie projektových návrhov podľa získaného počtu hlasov.

Výsledné poradie Názov projektu Číslo projektu Požadovaná suma (€) Súhrnný počet hlasov
1. Získanie prostriedkov… na zabezpečenie chodu detského folklórneho súboru Radosť Banská Bystrica a tlač prezentačnej brožúry 20 4 000,– € 102
2. Oddychová zóna pre deti a dospelých v Mestskom parku s výtvarnými prvkami 9 1900,– € 99
3. Laskomerské singletraily 8 3503,40 € 80
4. Dopravné ihrisko 4 5000,– € 79
5. Sásovská mozaika 16 4660,– € 67

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM