Tlačové správy

Dá sa žiť americký sen na Slovensku?

Množstvo ľudí sa nás pýta, prečo sme svoj projekt nazvali Americký sen. Po krátkej diskusii u nás vo firme sme sa preto rozhodli objasniť, čo tento pojem znamená a či je možné o americkom sne uvažovať aj na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Dá sa žiť americký sen na Slovensku?
Zdroj: TASR

Americký sen je pojem, ktorý vznikol v 19. a 20. storočí v Spojených štátoch amerických, ktoré v tom čase zažívali veľkú vlnu prílivu prisťahovalcov, predovšetkým Európanov. Zjednodušene povedané, pojem americký sen sa používa pre označenie viery, vidiny či javu, kedy každý, predovšetkým pomocou tvrdej práce, chytrosti a odvahy, môže dosiahnuť výrazný spoločenský vzostup a bohatstvo.

Amerika bola v tom čase krajinou mimoriadne liberalistickou, najmä pre obyvateľov východného bloku a krajín so socialistickým zriadením, ktorí túžili po väčšej dávke slobody. Americkým snom nejedného Európana bolo teda úspešne emigrovať do USA, jednoducho si zohnať prácu, v ideálnom prípade začať podnikať, zaobstarať si dom a žiť šťastný bezstarostný život plný slobody a bohatstva. Onedlho sa tento pojem dokonale udomácnil v mysliach mnohých Európanov a stal sa akýmsi „idolom“, o ktorom roky hovorili, prípadne si ho postupne začali plniť. Uznajte, že pokiaľ si čerstvý emigrant našiel prácu trebárs ako čašník, alebo automechanik, prípadne mohol jednoducho začať podnikať a zároveň bol schopný dôstojne vyžiť, niečo ušetriť a ešte si aj užiť množstvo zábavy, naozaj možno hovoriť o splnenom americkom sne.

Ako je to s americkým snom v súčasnosti?

V súčasnosti doznievajú následky hospodárskej krízy a s americkým snom, tak ako je originálne definovaný, teda v spojení so Spojenými štátmi americkými to už nie je také ružové.

Práve preto sme u nás vo firme začali s projektom Americký sen, ktorého cieľom bolo dať pojmu nový rozmer a pomôcť vybudovať niečo podobne krásne aj na Slovensku. Uvedomovali sme si, že začať len tak podnikať môže byť aj napriek skvelým nápadom ťažké, najmä kvôli spleti zákonov, nariadení a obmedzení. Dali sme teda dokopy tím skvelých odborníkov, predovšetkým právneho zamerania, s dlhoročnou praxou v odbore a dostatočným zanietením pre vec a spoločne sme spustili projekt Americký sen.

Našim klientom ponúkame podnikateľské poradenstvo spolu s cenovo dostupnými službami ako založenie s.r.o., prípadne zmeny s.r.o, založenie živnosti či možnosť využitia virtuálneho sídla pre svoje podnikanie. V záujme vyjsť klientom v ústrety organizujeme užitočné školenia a ponúkame bezplatné konzultácie. Veríme, že každý má právo pokúsiť sa splniť si svoj sen a premeniť svoj nápad na skutočnosť.

Úspech našich klientov považujeme aj za svoj úspech, koniec koncov motto, ktorým sa riadime a ktoré môžete nájsť aj na našej webovej stránke znie: ,,Dobrý obchod je vtedy, kde sú spokojní všetci zúčastnení“ (Tomáš Baťa).

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM