Jakub Forgács Futbal

Bystrica sa zapíše do histórie slovenského minifutbalu: Má hostiť najmasovejší turnaj s tímami z celej Európy

Mesto pod Urpínom čaká veľký športový sviatok. Z počtu mužstiev, ktoré by podľa organizátorov mohli štartovať na Európskom pohári v minifutbale v Banskej Bystrici, sa vám až zatočí hlava.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica sa zapíše do histórie slovenského minifutbalu: Má hostiť najmasovejší turnaj s tímami z celej Európy
Zdroj: TASR

V srdci Slovenska sa pripravuje nevšedné minifutbalové podujatie, ktoré sa podľa slov organizátorov zapíše do histórie tohto športu, pretože má ísť o najväčší minifutbalový turnaj na Slovensku aký kedy bol. „Jeho názov – Európsky pohár v minifutbale, by sa mohol zdať, že ide o turnaj, kde budú hrať len kvalitné mužstvá, ale v skutočnosti pôjde o najmasovejší,“ uvádzajú organizátori, ktorí predpokladajú, že sa prihlási približne 100 mužstiev z celej Európy a očakáva sa, že celkovo v areáli turnaja bude približne 2 000 ľudí.

Samotná Banská Bystrica má najširšiu základňu miniligových mužstiev, kde aj v tomto ročníku štartuje až 98 tímov v piatich ligách. Termín turnaja sa uskutoční 27. júna 2015 a hrať sa bude na štadióne futbalistov Dukly Banská Bystrica na Štiavničkách. Povrch hracej plochy je umelá tráva a súčasne sa bude hrať na štyroch ihriskách s rozmermi 20 × 40 metrov.

Z prihlásených mužstiev sa vytvoria štvorčlenné skupiny, kde každé mužstvo odohrá systém každý s každým. Do ďalšej fázy turnaja, tzv. vyraďovacej časti, postúpia všetky štyri mužstvá, ktoré budú hrať krížovým systémom podľa vopred určeného pavúka. Hrací čas všetkých zápasov bude 2 × 10 minút, s trojminútovou prestávkou. Ocenené budú najlepšie štyri mužstvá a taktiež najlepší hráč, brankár a strelec turnaja, ktorí dostanú pohár a vecné ceny. Ceny pre najlepších odovzdá patrón turnaja, známy slovenský futbalový reprezentant, Viktor Pečovský.

V areáli štadióna budú k dispozícii občerstvovacie stánky pre hráčov aj divákov ako aj bohatý hudobný program. Prihlasovací termín na turnaj je najneskôr do 31. mája 2015, vylosovanie do skupín prebehne 10. júna 2015 priamo na ihrisku, kde sa turnaj uskutoční. Pri losovaní sa mužstvá rozdelia do štyroch košov, a to podľa regiónov. V prvých dvoch budú mužstvá z Banskej Bystrice a blízkeho okolia a v ďalších dvoch zvyšné prihlásené mužstvá. Štartovné je 50 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM