Jakub Forgács Samospráva

Bystrica má nového poslanca. Na voľný mandát po ministerke Laššákovej nastúpil Marek Odaloš

Nový poslanec Marek Odaloš zložil na zasadnutí Mestského zastupiteľstva zákonom prepísaný sľub. Nastúpil na uvoľnený poslanecký mandát po ministerke kultúry Ľubici Laššákovej.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica má nového poslanca. Na voľný mandát po ministerke Laššákovej nastúpil Marek Odaloš
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Novým poslancom 31-členného Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici sa v utorok stal Marek Odaloš (nezávislý), ktorý nastúpil na uvoľnený poslanecký mandát po ministerke kultúry Ľubici Laššákovej (Smer-SD). Vzdala sa ho 16. apríla v súvislosti s výkonom svojej novej funkcie. Ako členka vlády nemôže byť krajským alebo mestským poslancom, pretože by to bol konflikt záujmov.

Odaloš v komunálnych voľbách v roku 2014, rovnako ako Laššáková, kandidoval za volebný obvod č. 2, ktorý má dva mandáty a patria do neho časti mesta Jakub, Kostiviarska, Podlavice, Skubín a Uľanka.

Nový poslanec na zasadnutí MsZ zložil zákonom prepísaný sľub a kolegovia ho zvolili do Komisie MsZ pre regionálny rozvoj, medzinárodné vzťahy a cestovný ruch ako aj do komisie pre kultúru, informatiku či mestskú kroniku. Odaloš sa stal členom poslaneckého klubu Banskobystrická alternatíva, ktorý má tak aktuálne desať členov, o jedného menej ako najsilnejší Smer-SD, SNS.

Tento klub zároveň zmenil názov vymazaním politickej strany SDKÚ-DS. Traja poslanci, ktorí v posledných komunálnych voľbách za ňu kandidovali, sa totiž odčlenili a vytvorili vlastný klub Srdcom Bystričania, čo v utorok MsZ aj odhlasovalo.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM