Krimi

Boj proti čiernym skládkam a výtržnostiam. Poriadok vo Zvolene strážia aj fotopasce

Pokiaľ nie je páchateľ pristihnutý priamo pri čine, je neľahké ho vypátrať a usvedčiť. Ako dôkazový materiál však môže výrazne napomôcť vyhotovená fotka prostredníctvom fotopasce.

Ilustračný obrázok k článku Boj proti čiernym skládkam a výtržnostiam. Poriadok vo Zvolene strážia aj fotopasce
2
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen

Mestská polícia sa rozhodla predchádzať protispoločenskému konaniu a vzniku čiernych skládok aj pomocou fotopascí. „Policajti umiestňujú fotopasce na rôzne miesta pred nočnými podnikmi v meste, z dôvodu častých výtržností a narúšania verejného poriadku zabávajúcou sa mládežou. Tiež ich lokalizujú na málo frekventované miesta na stromy či kríky, kde najčastejšie dochádza k znečisteniu verejného priestranstva,“ uviedol Juraj Chabada, náčelník Mestskej polície Zvolen.

„Ľudia sa v dnešnej dobe dokážu nezodpovedne zbaviť rôzneho odpadu spôsobom, že ho vysypú do prírody priamo z auta. Pokiaľ nie je páchateľ pristihnutý priamo pri čine, je neľahké ho vypátrať a usvedčiť. Ako dôkazový materiál však môže výrazne napomôcť vyhotovená fotka prostredníctvom fotopasce. Cieľom fotopascí je lepšia identifikácia páchateľa a eliminácia znečisťovania životného prostredia,“ pokračoval Chabada.

Ako dodal, pri zisťovaní pôvodcu nelegálnej skládky je dôležitá spoluúčasť samotných občanov, ktorí môžu svojou všímavosťou prispieť k odhaleniu páchateľa. Je potrebné, aby si zapamätali a zapísali evidenčné číslo vozidla a ihneď to nahlásili mestskej polícii na číslo 159. Policajná hliadka bude operatívne vyslaná na miesto.

V OBRAZOCH: Fotopasce v uliciach Zvolena
2
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM