Hokej

Barani sa po prestávke predstavili v Košiciach: Odohrali 1000. zápas v najvyššej súťaži, FOTO

Hokejisti HC Košice zvíťazili v 16. kole Tipos extraligy nad HC 05 Banská Bystrica 5:3.

Ilustračný obrázok k článku Barani sa po prestávke predstavili v Košiciach: Odohrali 1000. zápas v najvyššej súťaži, FOTO
12
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Premiéru v drese hostí absolvovali obrancovia Oliver Fatul, ktorý prišiel z klubu Bratislava Capitals, a Patrik Španko v rámci striedavých štartov z Brezna. Lepší štart do zápasu mali „oceliari“ a po tom, čo Chovan s Paršinom zamotali hlavy defenzíve súpera dosiahol obranca Romančík svoj prvý gól v extralige – 1:0. Inkasovaný gól prebral hostí, ktorí v prvej tretine zvýšili aktivitu a boli aj gólovo odmenení. V 8. minúte vyrovnal na 1:1 Výhonský, ktorý tiež dosiahol prvý gól v prebiehajúcom ročníku. Šance Misteleho ani Fossiera sa ešte gólom neskončili, no od 16. minúty už „barani“ viedli, keď tlak legionárskej formácie hostí zakončil Berger – 1:2.

V úvode druhej tretiny sa oba tímy dostali k prvým presilovkám, ale skóre v nich nezmenili. V 29. minúte Pereskokov vysunul Paršina, ktorého nezastavil Breton a ruský útočník prekonal Belányiho – 2:2. Paršin bol pri chuti a v 35. minúte po Klhůfekovej prihrávke zblízka upravil na 3:2. Náskok domácich však vydržal iba 30 sekúnd, keďže si nepostrážili predbránkový priestor a Cardwell zblízka vyrovnal – 3:3.

V 44. minúte skúsil Bartánus prekvapiť Belányiho nahodeným pukom spoza bránky a hoci sa zdalo, že gól dosiahol Tansey, napokon ho pripísali košickému útočníkovi – 4:3. Košičania mali krátko na to presilovku, v ktorej si hostia poradili a po úniku Kabáča mohli aj vyrovnať, no nepodarilo sa im to. V 55. minúte mohol Lapšanský v presilovke poistiť náskok domácich, ale v sľubnej šanci neuspel. Banskobystričania sa v závere dostali k hre bez brankára, počas ktorej mal sľubnú šancu Ihnačák, ale gól padol na opačnej strane, keď Bartánus uzavrel na 5:3.

Podrobné štatistiky zo zápasu nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

OBRAZOM: 16. kolo hokejovej Tipos extraligy HC Košice - HC ‘05 Banská Bystrica
12
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM