Rôzne Správy

Akčná zima aj tajomné hrady: Náš kraj predvedie svoje najväčšie tromfy na turistov

Banskobystrický kraj sa ukáže ako ,,rozprávková krajina“. V rámci svojej prezentácie predsatví sedem príbehov, ktoré majú lákať turistov.

Ilustračný obrázok k článku Akčná zima aj tajomné hrady: Náš kraj predvedie svoje najväčšie tromfy na turistov
Zdroj: TASR

Na medzinárodnom veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour, ktorý sa vo štvrtok začal v Bratislave, má svoje zastúpenie aj Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK). V spoločnej expozícii s názvom Za horami, za dolami sa predstaví osem regiónov kraja a mesto Banská Bystrica.

Rozprávkový kút sveta

,,Jednotný prezentačný koncept kraja vznikol ako výsledok spolupráce Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Banskobystrický kraj Turizmus a siedmich oblastných organizácií cestovného ruchu so zámerom podporiť príjazdy návštevníkov do jednotlivých turistických destinácií kraja," informovala marketingová manažérka KOCR Banskobystrický kraj Turizmus Zuzana Jóbová.

Banskobystrický kraj tento rok podľa nej pokračuje v spoločnej prezentácii kraja ako „rozprávkovej krajiny“ s moderným prezentačným stánkom zloženým z dizajnových almár, ktoré symbolizujú vstup do regiónov kraja. Expozícia je rozprávková a zážitková.

,,V minulom roku sme otvorili „výkladné skrine“ vstupné brány do regiónov Banskobystrického kraja cez životné príbehy inšpiratívnych ľudí – našich ambasádorov. Tento rok plánujeme priblížiť rôznorodé krásy, chute, tradície a zvyky kraja cez motív rozprávok. Pretože symbolika rozprávok, akejsi hravosti a šťastia, rozvíja vzťah k tradíciám, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou nášho kultúrneho dedičstva," uviedla Iveta Niňajová, predsedníčka KOCR Banskobystrický kraj Turizmus.

Dodala, že chcú upozorniť na unikátnosť kraja cez odkaz ľudového rozprávkara Pavla Dobšinského, ktorý pôsobil na Gemeri. Práve slovami „Za horami, za dolami“ začína väčšina jeho povestí a rozprávok.

Sedem príbehov

Okrem rozprávok sa návštevníci expozície kraja môžu tešiť na živú prezentáciu ponuky zážitkov – hlavných produktových línií: akčná zima, nočná obloha, poklady zeme, regionálne, stopy dejín, tajomné hrady a zážitkové vlaky. Týchto sedem príbehov kraja poukazuje na rôznorodosť výnimočnej krajiny, ktorú treba zažiť.

,,Veríme, že naša spoločná prezentácia s oblastnými organizáciami cestovného ruchu a mestom Banská Bystrica na tomto podujatí presvedčí verejnosť, našich budúcich návštevníkov, o dôvodoch navštíviť Banskobystrický kraj počas celého roka," podotkla výkonná riaditeľka KOCR Petra Šuhajdová.

Dodala, že návštevníkov pohostia ochutnávkou regionálnych produktov, obdivovať budú môcť historickú železničku, nasadnú na cyklodrezinu, prevezú sa lanovkou s okuliarmi s virtuálnou realitou, alebo si vypočujú inšpiratívne príbehy z Lavičky šťastia spoločne s Pavlom Dobšinským. ,,Máme pripravené prezentácie jednotlivých regiónov, hudobné a tanečné vystúpenia, rôzne workshopy a chýbať nebudú ani súťaže,“ doplnila.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM