Stanislav Černák Hokej

Zvolenčanom nevyšli úvodné dve tretiny: V derby úspešnejší Bystričania!

Odvekí rivali Zvolena a Banskej Bystrice sa opäť stretli v pohronskom derby, tentokrát na štadióne pod Pustým hradom. Domácim sa však v 37. kole hokejovej extraligy nedarilo podľa predstáv.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčanom nevyšli úvodné dve tretiny: V derby úspešnejší Bystričania!
Zdroj: TASR

Po dvoch tretinách už len málokto na zvolenskom štadióne veril, že domáci v pohronskom derby otočia nepriaznivý vývoj. Prehrávali o tri góly a prakticky vo všetkom za Baranmi zaostávali. Nestačili v súbojoch, nedoťahovali akcie, vyrábali chyby v obrannom pásme a keď si aj vytvorili náznak šance, tak im chýbala vydarenejšia finálna fáza. Hostia svižne korčuľovali za svojím cieľom. V 11. minúte Birovu strelu od modrej Lamper stečoval puk za chrbát Šimka, v 13. minúte zasa Kytnárova strela prekvapujúco druhý raz rozvlnila sieť, keď jej dopomohol k správnemu smeru aj brániaci Brabenec.

Bystričania jednoduchšie a agresívnejšie

V druhej tretine bolo spočiatku ešte všetko otvorené, no keď sa v 29. minúte Kafka v trme vrme najlepšie orientoval pred bránkou a Šimka prekonal tretí raz, Zvolenčania si ešte viac zabuchli dvere na prípadné bodovanie. Bystričania prejavovali viac chuti, hrali jednoduchšie i agresívnejšie a na počet šancí jasne vyhrávali, ďalšie góly mali na hokejkách Handlovský, Kafka, Preissinger i White.

Mrzieť môžu nepremenené šance

Zvolenčanov najviac mrzela okrem Podkonického príležitosti už v 6. minúte, Obdržálkova v 23. minúte a divákov zdvihol zo sedadiel aj blafák Brabenca v 29. minúte i Škvaridlov pokus o minútu neskôr. Tretiu tretinu začali domáci s presilovkou o dvoch hráčov a mali na ňu až 64 sekúnd. Ak by gól strelili, mohli vývoj výrazne zdramatizovať, no faul Obdržálka po deviatich sekundách hry im z početnej výhody ubral a výborného Košarišťana neprekonali, aj keď mal Podkonický k tomu veľmi blízko. Na druhej strane najskôr Preisinger v 43. minúte nastrelil žŕdku, no Kadura už trafil presne a domácim chuť na zvrat dokonale zhorkla. Hraškova žŕdka v 46. minúte síce vyznela sympaticky, no na frontálny útok nezavelila a Barani pohodlne dotiahli zápas s jasným skóre do víťazného konca. Napokon čisté konto Košarišťana pokazil gól Slobodu v presilovke necelé dve minúty pred koncom, ktorý zapôsobil už len kozmeticky a málo vzrušila už aj záverečná bitka Pichnarčíka s Kytnárom.

Štatistiky

HKM Zvolen – HC'05 B. Bystrica 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Góly: 59. Sloboda (Hraško, Puliš) – 11. Lamper (Biro, Zigo), 13. Kytnár (Biro), 29. Kafka (Handlovský), 43. Kadura (Biro, Kafka). Rozhodcovia Jonák, Štefík – P. Šefčík, J. Tvrdoň, vylúčení 8:11, navyše 10 min Pichnarčík – Kytnár za zhodenie rukavíc, presilovky 1:1, v oslabení 0:0, 3223 divákov.

HKM Zvolen: Šimko – Bagin, Juraško, Hraško, Pokovič, Pichnarčík, Ťavoda – Puliš, Brabenec, Sloboda – Podkonický, Jurík, Chovan – Škvaridlo, Bortňák, Obdržálek – Ďaloga, Kentoš, Žilka

HC'05 B. Bystrica: Košarišťan – Jaborník, Bambúch, Čížek, Cuník, Cohen, Biro – Hudec, Handzuš, Lunter – Kafka, Preisinger, Handlovský – White, Kytnár, Kadura – Matoušek, Zigo, Lamper

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM