Soňa Úreková Iné športy

Zvolen s Bystricou spojil americký futbal. Sezónu odštartujú zápasom na Štiavničkách!

Ako je možné, že dvaja odvekí pohronskí rivali spojili svoje sily? Dá sa to a dôkazom je aj tím amerického futbalu Zvolen Patriots. Hráčov čaká hneď v úvode sezóny neľahký oriešok!

Ilustračný obrázok k článku Zvolen s Bystricou spojil americký futbal. Sezónu odštartujú zápasom na Štiavničkách!
Zdroj: Zvolen Patriots

K typickým zámorským športom patrí popredná priečka aj americkému futbalu. Na Slovensku ľudia o tomto športe nemajú veľa informácii, no aj napriek tomu skupinka zvolenských hráčov „rozbehne svoj americký sen“ aj tento rok. Prvým protivníkom Zvolen Patriots v tohtoročnej sezóne bude žilinský tím Žilina Warriors, ktorý nie je ľahký oriešok.

Ale ako s tým súvisí Banská Bystrica? Tímy Daemons Banská Bystrica a Zvolen Patriots spolupracovali v lige už aj minulý rok. Ich kooperácia mala úspech, rozhodli sa pomáhať si aj naďalej, a tak sa tento zápas odohrá na banskobystrických Štiavničkách.

Do oficiálneho začiatku sezóny amerického futbalu na Slovensku ostáva už len pár dní. Príďte podporiť našich červeno-modrých chlapcov v netradičnom čase, v nedeľu 24. apríla pod umelým osvetlením od 18.00 na umelej tráve štadióna SNP v Banskej Bystrici. Na mieste, na ktorom sa odohrávajú aj zápasy tunajšej Dukly.

Čítajte tiež:

Motorkár, ktorý brázdi zvolenské cesty: Väčšina „plechovkárov“ nás netoleruje!

Ulice nočného Zvolena zaplnili stovky bežcov: Partia študentov pobavila netradičnými outfitmi FOTO

Zvolen Patriots vs. Žilina Warriors!
3
Galéria
Zdroj: Zvolen Patriots
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM