Monika Obrtalová Kultúra

ZUŠ J. Cikkera má jubileum, bude sa oslavovať

Štátna vedecká knižnica - Literárne a hudobné múzeum od začiatku milénia organizuje pre svojich návštevníkov a priateľov cyklus s názvom Osobnosti. Ide o stretnutia s významnými osobnosťami literárnej a hudobnej kultúry, ktoré sa konajú pri príležito

„Podujatie sa koná pri príležitosti 70. výročia vzniku školy na území Mesta Banská Bystrica, ktorá pre oblasť slovenskej kultúry vychovala niekoľko generácii a osobností. Spomienkami si pripomenieme významné úspechy z minulosti a cez reflexiu súčasnosti poukážeme na interesantné umelecké ambície budúcnosti,“ uviedol kurátor a moderátor podujatia Mgr. Imrich Šimig.

Stretnutie sa odrazí od predstavenia jubilujúcej inštitúcie, ktoré príhovorom poctí riaditeľka ZUŠ J.Cikkera – Mgr. Eva Beňačková. Obohatia ho audiovizuálne prezentácie, živé hudobné vstupy žiakov, učiteľov a hudobných telies, ako aj torzo výtvarných prác z realizovanej výstavy k 70 výročiu školy. Chýbať nebude morálne ocenenie pedagógov primátorom Mesta Banská Bystrica – Mgr. Petrom Gogolom, ako aj pozdravné príhovory zástupcov vyšších umeleckých škôl na území mesta. Podujatie so zástupcami jubilujúcej inštitúcie vďačne doplní i neformálna diskusia.

Zdroj: ŠVK Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM