Jakub Forgács Samospráva

Župné noviny majú problém: Mesačníkom sa bude zaoberať polícia a v rozpočte sa s ním už neráta!

Obsah mesačníka Banskobystrického samosprávneho kraja Náš kraj preskúmala z vlastnej iniciatívy Okresná prokuratúra v Banskej Bystrici. Teraz sa ním bude zaoberať polícia, navyše, so župnými novinami sa už neráta v rozpočte, ktorý dostanú poslanci na schválenie.

Ilustračný obrázok k článku Župné noviny majú problém: Mesačníkom sa bude zaoberať polícia a v rozpočte sa s ním už neráta!
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako informoval hovorca Krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici Ivan Vozár, okresná prokuratúra vec odstúpila na Obvodné oddelenie Policajného zboru Banská Bystrica – východ ako podozrenie zo spáchania prečinu popierania a schvaľovania holokaustu a zločinov politických režimov.

Mesačník Náš kraj navyše nefiguruje v rozpočte, ktorý v piatok dostanú poslanci na odklepnutie. Poslankyňa banskobystrickej župy Ľubica Laššáková zo Smeru pre portál Čas.sk vysvetlila, že v prípade, ak dnes schvália rozpočet kraja na rok 2014, nie je v ňom vyčlenený priestor na financovanie novín. „Ak sa zlepší finančná kondícia BBSK, pristúpime k tomu, aby sa mohli opäť vydávať noviny, ale so všetkým, čo k tomu patrí. V takejto podobe určite nie,“ uviedla.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM