Jakub Forgács Samospráva

Zúfalým Bystričanom svitá na lepšie časy: Cesta, na ktorej už nie je ani asfalt sa konečne dočká opravy

Dychvyrážajúce zábery banskobystrickej ulice, na ktorej konci dokonca asfalt úplne chýba, budú už čoskoro minulosťou. Banskobystričanov, žijúcich v jej okolí, poteší dobrá správa, cestu čaká oprava.

Ilustračný obrázok k článku Zúfalým Bystričanom svitá na lepšie časy: Cesta, na ktorej už nie je ani asfalt sa konečne dočká opravy
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

O banskobystrickej Ulici Stupy, ktorá je iba pár mestrov od odbočky z Malachovskej cesty, sme vás informovali iba nedávno. Hoci nepatrí medzi najfrekventova­nejšie, lemujú ju rodinné domy Banskobystričanov, ktorí sa už roky dožadujú opravy svojej cesty. Pri našej návšteve sme sa na vlastné oči presvedčili, že aj keď je v Banskej Bystrici viacero chodníkov a ulíc, ktoré by potrebovali nový povrch, spomínané miesto je v skutočne nepríjemne vyzerajúcom stave. No najhoršie vyzerá koniec ulice, kde asfalt akosi úplne chýba.

„Príjazdovú komunikáciu Stupy č.8 doplnila do zoznamu ciest odsúhlasených Občianskou radou v Radvani na môj podnet pani z Oddelenia údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí v auguste tohto roku. Po opakovanej obhliadke v teréne sme sa dohodli, že sa to urobí z peňazí vyčlenených na údržbu komunikácií pre volebné obvody,“ povedala pre Bystrica 24 mestská poslankyňa za Radvaň Ľudmila Priehodová, podľa ktorej majú k dispozícii 49 632 eur.

„Z tejto sumy už boli do dnešného dňa realizované opravy chodníkov na Sídlisku Radvaň v sume 26 946 eur a medzi ďalšie opravy je zaradená aj oprava príjazdovej komunikácie Stupy č. 8 v hodnote 8 264 eur,“ pokračovala Priehodová, podľa ktorej bude cesta komplexne vybudovaná v rozsahu 266 m2 od podkladu zo štrkopiesku v hrúbke 15 cm a dvoch vrstiev asfaltového betónu hrúbke 4 cm.

„Podľa informácie z mestského úradu sú práce naplánované na záver budúceho týždňa. Verím, že sa opravu tejto „cesty – necesty“ podarí zrealizovať k spokojnosti obyvateľov z tejto časti mesta ešte túto jeseň,“ dodala Priehodová. V našej foto a videogalérii si môžete pozrieť, ako hrozivo Ulica Stupy aktuálne vyzerá.

Cesta na bystrickej ulici Stupy v dezolátnom stave
17
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Cesta na bystrickej ulici Stupy v dezolátnom stave
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM