Jakub Forgács Správy

Zo Sliača až do dovolenkových rajov: Letisko rozbieha charterovú sezónu, vyberajte z destinácií...

Letisko Sliač už onedlho odštartuje tohtoročnú letnú charterovú sezónu. Zo srdca Slovenska sa tak dostanete do obľúbených dovolenkových destinácií.

Ilustračný obrázok k článku Zo Sliača až do dovolenkových rajov: Letisko rozbieha charterovú sezónu, vyberajte z destinácií...
Zdroj: TASR

„V charterovej letnej sezóne 2014 budeme vypravovať lety do dvoch turistických destinácií. Ide o Bulharsko (Burgas) a Turecko (Antalya),“ informovala Dagmar Darulová, referentka marketingu a obchodu letiska Sliač. Ako doplnila, zároveň prebiehajú medzi cestovnými kanceláriami a leteckými dopravcami rokovania o možnostiach a podmienkach lietať v budúcej sezóne do nových dovolenkových destinácií (Grécko: Kréta a Rodos).

Prvý charterový let bude podľa jej slov v nedeľu 1. júna smerovať do tureckej Antalye. „Minulý rok sme vybavili 81 letov (161 pohybov) a v rámci nich sme prepravili celkom 22 364 cestujú­cich,“ pokračovala Darulová, podľa ktorej majú tento rok potvrdený rovnaký počet letov ako minulý aj napriek tomu, že svoju činnosť ukončili štyri cestovné kancelárie. „Preto veríme, že čísla nebudú klesať a budú minimálne totožné s minuloročnými,“ spomenula.

„Novinkou pre našich cestujúcich je vybudovanie bufetu-expressa aj v časti Gate, rozšírenie počtu miest na sedenie v priestoroch check-in a pred budovou, doplnenie lavičiek pred príletovým terminálom,“ uviedla Darulová. Ako doplnila, pre tých najmeších v „detskom kútiku“ pripravili krásne nové hračky, domček a megastavebnicu. „V rámci našich možnosti sa snažíme dovolenkárom poskytnúť väčšie pohodlie a komfort pri ich ceste za vysnívanou dovolenkou,“ povedala.

Podľa jej slov na Sliači ďalej vybavujú súkromné obchodné lety, cargo lety (prepravu nákladu) a vojenské misie. „Na príprave pravidelnej linky, ktorá by lietala celoročne sa pracuje – vedenie spoločnosti rokuje s leteckými dopravcami a veríme, že sa v budúcnosti podari odštartovať pravidelnú linku do niektorej európskej metropoly,“ dodala na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM