Michal Majer Hokej

Zo Skalice si Barani body nevezú

Banskobystrickí hokejisti sa v 24. kole extraligy predstavili na skalickom ľade aj s doliečeným Tománekom a Hlinkom, ale na zisk bodov im ich prítomnosť nestačila. Hoci sa v zápase ujali vedenia gólom Macejku, v ďalšom priebehu zápasu už boli hokejov

HK 36 Skalica – HC'05 Banská Bystrica 5:2 (2:1, 2:1, 1:0) ** Góly:** 8. Višňovský, 9. Zálešák, 34. Lušňák, 40. Gründling, 44. Šátek – 3. Macejka, 24. Lisoň. Rozhodovali: Lokšík – Šefčík, Výleta, vylúčení: 7:9, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, striedanie: v 44. min v bránke hostí Šimonoviča striedal Fedor, 1824 divákov.

Skaličania sa od prvých minút zápasu zahryzli do favorizovaného súpera z Bystrice. Udrelo však na druhej strane, keď chybu domácej obrany zužitkovala dvojica Šechný – Macejka a bolo 0:1. Vzápätí prišla presilová hra Skalice a tá ju dokonale využila. Vytvorila si tlak a Višňovský vyrovnal. Hneď po vyrovnaní síl na klzisku Zálešák dostal domácich do vedenia.

V druhej tretine hostia zrýchlili hru, spresnili kombinácie, čím zvýšili tlak na Lakosilovu bránu. Bola z toho však len žŕdka z Lisoňovej hokejky. V ďalších minútach domáci trochu poľavili, čo využil Lisoň na prienik a stav stretnutia vyrovnal na 2:2. V nasledujúcich minútach Skaličania nevyužili presilovú hru 5 na 3, no vynahradili si to v 44. minúte, keď Lušňák tvrdou strelou rozvlnil Šimonovičovu sieť a v závere tretiny pri presilovej hre domácich Gründling zvýšil na 4:2. V tretej tretine domáci hneď na začiatku zvýšili vedenie na 5:2 a po tomto góle prišlo striedanie v bránke hostí – namiesto Šimonoviča prišiel Fedor. Zápas za tohto stavu sa už v podstate dohrával a v priemernom, ale bojovnom extraligovom zápase nakoniec body zaslúžene zostali v Skalici.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM