Jakub Forgács Správy

Zničené chodníky, či kontroverzná jednosmerka pri nákupnom centre? Mesto reaguje...

Banskobystričanov určite teší, keď sa postupne riešia problémy mesta, ktoré trápia jeho obyvateľov. Na dva také poukázal aj jeden z našich čitateľov. Pozrite, akých odpovedí sa dočkal!

Ilustračný obrázok k článku Zničené chodníky, či kontroverzná jednosmerka pri nákupnom centre? Mesto reaguje...
Zdroj: Dnes24.sk

Už pred pár dňami sme vás informovali o problémoch, ktoré trápia obyvateľov Fončordy. Jedným z nich bol aj Banskobystričan Peter (27), ktorý poukázal na to, že na viacerých miestach v meste sú zničené chodníky a inak tomu nie je ani na Fončorde. „Opravu by si zaslúžili chodníky okolo kúpaliska, cez park okolo Lidlu dole na THK a aj ďalej na Fončorde,“ vysvetlil. Poukázal tiež na zrušený jazdný pruh pri bystrickom nákupnom centre. „Je pekné, že zrušili jeden smer a pridali tam pruh pre cyklistov, ale okrem vyberania pokút, ak tam niekto vbehne, to nemá žiadny zmysel,“ myslí si.

„Správcovi miestnych komunikácií je známy stav chodníkov na Švermovej ulici, na triede Hradca Králové aj v ostatných častiach sídliska Fončorda. V rámci finančných možností rozpočtu mesto každoročne opravuje ucelené úseky chodníkov, resp. vykonáva lokálne opravy poškodení chodníkov,“ informovala Martina Kanisová, hovorkyňa primátora. Ako pokračovala, napríklad v minulom roku boli na Fončorde opravené chodníky na Tulskej ulici aj na Švermovej v úseku od križovatky s Hutnou ulicou po Úsvit. „Postupne sa dostane opravy aj ostatným chodníkom, ktoré to potrebujú,“ dodala Kanisová.

Odpoveď prišla aj na druhý podnet nášho čitateľa. Ako uviedla hovorkyňa, mesto Banská Bystrica začalo v roku 2012 s budovaním cyklistických chodníkov, cestičiek a koridorov (cyklotrás), ktoré by umožnili cyklistom bezpečnú a plynulú jazdu v meste Banská Bystrica. „Prvou fázou bola realizácia cyklotrás na už existujúcich miestnych komunikáciách (vozovky a chodníky). Zjednosmernením ulice Cesta na štadión nám vznikol priestor pre vytvorenie cyklocesty v protismere a v smere jazdy s motorovými vozidlami koridor pre cyklistov. Predmetný úsek má v budúcnosti spájať mestské časti Fončorda a Podlavice s centrom mesta Banská Bystrica,“ spomenula Kanisová, podľa ktorej mesto plánuje aj v budúcnosti rozvoj nemotorovej dopravy či už vytváraním cyklotrás na už existujúcich komunikáciách alebo ich stavebnou úpravou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM