Jakub Forgács Rôzne

Známy kaderník z Bystrice to prezradil: Takéto požiadavky majú bystrické nevesty!

Letné obdobie to nie je len čas oddychu a dovoleniek, ale často aj príležitosť prežiť svoj veľký deň a spečatiť vzájomnú lásku sobášom. Kaderník z Banskej Bystrice nám prezradil, čo je tento rok trendy a aj to, aké požiadavky majú banskobystrické nevesty.

Ilustračný obrázok k článku Známy kaderník z Bystrice to prezradil: Takéto požiadavky majú bystrické nevesty!
9
Galéria

Kaderník Mário Šimorka (38) v Banskej Bystrici žije a pracuje sedem rokov. Rodák z Bojníc sa však práci kaderníka venuje už 11 rokov a hoci začínal súkromne, neskôr skončil v salóne. V súčasnosti pracuje v Kaderníctve Rút na Námestí SNP. Za svoju niekoľkoročnú prax učesal, ostrihal či upravil už mnoho žien. My sme však boli zvedaví, ako je to s nevestami. Aký účes je trendy tento rok?

Mal by vystihovať nositeľku

„Svadobné účesy pre tento rok sa samozrejme inšpirujú módnymi trendmi, musia pôsobiť mladistvo a dodávať šmrnc. Sú uvoľnené, nepôsobia upnuto, ale naopak ležérne, s miernym akoby rozcuchaným dojmom,“ začal svoje rozprávanie Šimorka.

Svadobný účes by mal podľa jeho slov vystihovať jeho nositeľku, istým spôsobom by ju mal charakterizovať, dopĺňať jej osobnosť. „Každá nevesta by sa mala cítiť v účese pohodlne a luxusne. Nemal by obmedzovať a nevesta by nemala mať pocit že sa jej na hlave každou minutou rozpadne. Ideálne je ak sa vlasy upnú a zabránime tým že nám prekážajú a rozpadáva sa tvar účesu. Istotne neodporúčam len navlnené vlasy, je tam predpoklad že do pár hodín je po účese,“ pokračoval so slovami, že vhodne zvolený účes a jeho odborné prevedenie je záruka úspechu.

Ako ďalej spomenul, na vyhotovenie svadobného účesu je možné použiť takmer všetko, či už ide o rôzne kvety, ozdoby do vlasov, perie a iné materiály. „Je dôležité ,aby to nositeľke pristalo a nebolo to prekombinované. Ja osobne najradšej pracujem so živými kvetmi, dodajú na jemnosti a elegancii každej nevesty,“ priznal kaderník.

„Klientela je rôznorodá a tak sa stretávam aj s tým, že prídu nevesty s predstavou o svadobnom účese alebo si prinesú obrázok, no vtedy musíme spoločne skonzultovať vhodnosť daného účesu. Niekedy je to ale nereálna predstava, buď nie je klientka vhodný typ na vyhotovenie ňou vybraného účesu, alebo kvalita vlasov nezodpovedá danej predstave o svadobnom účese,“ vysvetlil Šimorka s tým, že našťastie sa vraj vždy vedia dohodnúť a prevažná čas jeho neviest sa mu úplne zverí do rúk a nechajú ho voľne pracovať.

Toto ho občas zaskočí

Zisťovali sme, či sa stretáva aj s extrémnymi požiadavkami svojich klientok. „S vyslovene extrémnym prípadom som sa počas mojej praxe nestretol, no stáva sa že by nevesta chcela mať aj závoj, do toho kvety a prípadne ešte aj nejakú ozdobu. Vtedy sa jej snažím vysvetliť že je to nevhodné a pôsobilo by to umelo a preplácane,“ spomenul. Ako doplnil, je dôležité, aby nevesta pôsobila prirodzene a uvoľnene, nie aby tŕpla, kedy sa jej čo odopne alebo odpadne.

„Občas ma zaskočí požiadavka robenia účesu dvakrát s rozdielom pár dní alebo týždňov. Asi sa stáva trendom sa fotiť pár dní či týždňov pred samotnou svadbou, čo mi príde tak trochu uletené, lebo tá pravá samotná emócia je vo svadobný deň,“ pokračoval Šimorka so slovami, že v každom prípade je to ich rozhodnutie a on sa snaží čo najlepšie odviesť svoju prácu. Veď v konečnom dôsledku “Vlasy sú koruna krásy“.

Čítajte tiež:

5 rád od ostrieľaného kaderníka z Bystrice: V čom spočíva tajomstvo pekného účesu?

Ostrieľaná kaderníčka spod Urpína to prezradila: Tieto účesy najviac fičia medzi Bystričankami

Foto: archív Mária Šimorku

Nevesty z Bystrice a okolia chcú vyzerať trendy... veď pozrite! FOTO
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM