Monika Obrtalová Rôzne

Zmeny v prevádzke cyklobusu. Tu sú všetky podrobnosti...

Cyklobus, ktorý začal v Banskej Bystrici a okolí jazdiť 23. júna, si získal hneď po zavedení mnoho priaznivcov. Špeciálny druh autobusu vozil záujemcov počas víkendových dní a sviatkov na Králiky a Pánsku Kolibu. Dopravca, SAD Zvolen v týchto dňoch o

Prvá zo zmien sa dotkne miesta zastávky, pričom parkovisko Mičinská bude nahradené zastávkou na Ďumbierskej ulici v Sásovej, kde je vyšší potenciál cykloturistov, na rozdiel od Uhliska. Ďalšou drobnou zmenou je, že v prípade nepriaznivého počasia, nepôjde cyklobus na Pánsku Kolibu, ale na Malý Šturec.

[blockquote]Dobrou správou pre cyklistov a turistov je zavedenie nových spojov na Donovaly. „Veľmi nás teší spoločná iniciatíva mesta Banská Bystrica, samosprávneho kraja, dopravcu a podnikateľov. Myšlienka cyklobusu je určite vynikajúci nápad pre rozvoj cykloturistiky v Banskej Bystrici a okolí. Na Donovaloch sme v lete 2011 vybudovali a nanovo vyznačili sieť až 250 km cyklotrás. Momentálne prebieha druhá etapa, ktorá bude dokončená už čoskoro a pribudnú ďalšie cyklotrasy vo Veľkej Fatre,“ povedal Miroslav Dobrota, marketingový manažér strediska Park Snow Donovaly. [/blockquote] Podľa Mareka Modranského zo SAD Zvolen, realita ukázala, že niektoré z pôvodne plánovaných spojov je nutné redukovať. „Popoludňajší spoj na Králiky a najmä linka na Pánsku Kolibu o 16.30 hod. bola absolútne nevyužitá. Naším cieľom je doviesť turistov na atraktívne miesta s možnosťou ich vlastného výberu cyklotrasy tak, aby sa mohli vrátiť do blízkych obcí s využitím pravidelných spojov, resp. až priamo do Banskej Bystrice.“

„Som presvedčený, že nielen obyvatelia Sásovej privítajú zavedenie nových spojov na Šachtičky, kde budú mať šancu prežiť príjemné popoludnie na vrchu Pánskeho dielu s nádherným výhľadom na celé okolie Banskej Bystrice. Cyklobus sa bude vracať do mesta až po necelých dvoch hodinách, takže turisti sa budú môcť rozhodnúť, či sa vrátia domov po vlastných, alebo využijú opäť cyklobus,“ konštatuje primátor Banskej Bystrice Peter Gogola.

[blockquote]„Nový druh dopravy privítali hneď od začiatku nadšenci cykloturistiky i samotní turisti. Je dobré, že na základe ich požiadaviek môžeme pružne reagovať a ponúkať nové linky, po ktorých bude obľúbený cyklobus premávať,“ uviedol podpredseda BBSK Ladislav Topoľský. [/blockquote] Cyklobus začne do oblastí Panská Koliba (7.30 h), Donovaly (9.10 h), Králiky (11.00 h) a Šachtičky (13.00 h) premávať od soboty, 4. augusta 2012 zo zastávky na Ďumbierskej v Sásovej. Cestujúci budú môcť nastúpiť aj na Striebornom námestí. Časy odchodov spiatočných spojov, rovnako ako všetky ďalšie užitočné informácie nájdu záujemcovia na internetovej stránke SAD Zvolen.

Mesto Banská Bystrica, BBSK

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM