Jakub Forgács Hokej

Zmeny v kádri baranov na konci prestupového obdobia: Do tímu pribudli legionári aj útočník Surový

Hokejový extraligista HC'05 Banská Bystrica sa tesne pred koncom prestupového obdobia posilnil o ďalších legionárov. Do kádra baranov pribudlo švédsko-kanadské brankárske duo a rovnako aj dvojica zahraničných obranocv. Nové posily však prišli aj z radov slovenských klubov.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v kádri baranov na konci prestupového obdobia: Do tímu pribudli legionári aj útočník Surový
Zdroj: TASR

Pod Urpínom bude pôsobiť švédsko-kanadské brankárske duo Andreas Andersson a Mathieu Corbeil, defenzívu tímu trénera Miroslava Chudého vystužil ďalší Kanaďan Sacha Guimond. Vedenie extraligového HC'05 Banská Bystrica sa niekoľko hodín pred uzávierkou prestupov dohodlo na zmluve aj s českým hokejistom Petrom Kousalíkom.

Po rokovaniach so Slovanom Bratislava dospel bystrický klub aj k dohode, že slovenský reprezentant a odchovanec banskobystrického hokeja Tomáš Surový dohrá sezónu v Banskej Bystrici. Spod Urpína ďalej odchádza dvojica mladíkov, útočník Rastislav Gašpar a obranca Daniel Gachulinec, do Skalice výmenou za obrancu Martina Gründlinga.

Dve nové brankárske posily

Andersson (35) odchytal v tejto sezóne len dva súťažné duely v nižších švédskych súťažiach. Predtým dlhé roky pôsobil v najvyššej SHL, kde chytal za HV 71 či Linköping. S prvým menovaným tímom získal dva tituly švédskeho šampióna a jednu striebornú medailu. „Tre kronor“ reprezentoval v mládežníckych kategóriách do 18 či 20 rokov. Hoci ho v roku 1998 draftoval Anaheim, v zámorí nikdy nepôsobil.

O post jednotky sa bude uchádzať aj Mathieu Corbeil (23), ktorý odštartoval svoju kariéru v nižších kanadských juniorských súťažiach. V roku 2010 ho draftoval Columbus a hoci sa v jeho drese dostal do nominácie na súťažné stretnutie, v bránke sa nepredstavil ani raz. Tri stretnutia odchytal v nižšej AHL v tíme Utica Comets.

Barani doplnili zadné rady

Defenzívu „baranov“ vystužil Sacha Guimond. Bek (23) dosiaľ pôsobil rovnako v nižších zámorských súťažiach, v AHL hral krátko za Utica Comets, Norfolk Admirals a Worcester Sharks.

Obranca Kousalík (24) bude pod Urpínom pôsobiť do konca prebiehajúcej sezóny. Hokejovo vyrástol v Komete Brno, prvý súťažný štart v českej extralige si však pripísal až v Litvínove. V jeho drese pôsobí už niekoľko rokov, na striedavý štart však hrával prevažne za prvoligový Most. „Barani“ v uplynulom období získali už štvrtú novú tvár, v sobotu sa dohodli so švédsko-kanadskou brankárskou dvojicou Andreas Andersson a Mathieu Corbeil, defenzívu tímu trénera Miroslava Chudého vystužil aj ďalší Kanaďan Sacha Guimond.

Prichádza Surový aj skalický obranca

Hráč HC Slovan Bratislava Tomáš Surový nastúpil v KHL v tejto sezóne v 56 stretnutiach, v ktorých strelil 7 gólov a pridal 6 asistencií. Skúsený útočník (33) si oblečie dres HC ´05 Banská Bystrica po piatich rokoch, keď v sezóne 2009/2010 nastúpil za náš klub v piatich stretnutiach a následne odišiel do švédskej najvyššej súťaže. Tomáš má za sebou bohatú kariéru, či už v NHL, KHL a Švédsku. Slovensko reprezentoval vo viac ako 150. stretnutiach a tak jeho skúsenosti budú neoceniteľné pred blížiacim sa play – off.

Hokejové kluby HC ´05 Banská Bystrica a HK 36 Hant Skalica sa dohodli na hráčskej rošáde. Na Záhorie poputujú a sezónu tam dohrajú dvaja naši hokejisti – útočník Rastislav Gašpar a obranca Daniel Gachulinec. Pod Urpín zase smeruje obranca Martin Gründling. Pre našich dvoch mladíkov je to šanca na väčší zápasový priestor na ľade. Rastislav Gašpar odohral v banskobystrickom drese v tejto sezóne 21 zápasov s bilanciou 2 góly a 1 asistencia. Daniel Gachulinec nastúpil do 38 zápasov s kontom 2 góly a 5 asistencií.

Prichádzajúci obranca Martin Gründling (28) je rodákom z Holíča. Banskobystrickým fanúšikom môže byt známy z jeho pôsobenia v našom klube v sezóne 2007/2008, vtedy nám vypomáhal v play – off prichádzajúc zo Skalice, ktorej je odchovancom. Aj túto sezónu strávil v Skalici, za mužstvo HK 36 odohral 50 zápasov s bilanciou 2 góly a 10 asistencií. V mužstve trénera Miroslava Chudého zotrvá do konca prebiehajúcej extraligovej sezóny.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM