Jakub Forgács Hokej

Zmena na trénerskom poste baranov: Pozrite, kto povedie bystrických hokejistov namiesto Országha!

Na lavičke hokejistov HC´05 Banská Bystrica končí hlavný tréner Vladimír Országh. Kouča bronzového tímu poslednej extraligovej sezóny nahradí doterajší asistent.

Ilustračný obrázok k článku Zmena na trénerskom poste baranov: Pozrite, kto povedie bystrických hokejistov namiesto Országha!
Zdroj: Webnoviny.sk

Országh podľa viacerých zdrojov mieri na pozíciu asistenta Rostislava Čadu v Slovane Bratislava. Na pozícii hlavného kormidelníka ho nahradí doterajší asistent Miroslav Chudý. Do realizačného tímu HC´05 mieri ďalší člen tímu majstrov sveta 2002 Miroslav Hlinka, ktorý bude vykonávať funkciu asistenta.

„Vladimír Országh po dvoch rokoch končí vo funkcii hlavného trénera. Stalo sa tak na jeho žiadosť, keďže požiadal vedenie HC ´05 o uvoľnenie z postu kormidelníka. HC´05 Banská Bystrica vyšlo Vladovi v ústrety a verí, že tento krok bude veľkým posunom vpred v jeho trénerskej kariére. Za odvedenú prácu mu patrí veľká vďaka,“ píše sa na klubovom webe Banskej Bystrice. Chudý pôsobí v štruktúrach Banskej Bystrice už dlhšiu dobu. Ako hlavný kouč priviedol baranov v sezóne 2007/2008 do extraligy.

V bratislavskom Slovane chcú v novej sezóne obmeniť káder a posilniť tím o viacero hráčov zo zahraničia. Országh, ktorý pôsobil aj v NHL, komunikuje výborne po anglicky. Doteraz boli Čadovými asistentmi Ján Lipiansky a Roman Stantien. Definitíva o Országhovom príchode do Slovana však ešte nie je hotová. „Minulý týždeň som dostal ponuku od Slovana na pozíciu asistenta trénera. Vyčkajme si na ďalší vývoj udalostí,“ uviedol pre denník Šport Vladimír Országh, ktorý je momentálne s reprezentáciou vo Francúzsku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM