Jakub Forgács Rôzne

Zmena hlavných ciest aj prednosti v jazde: Bystrickí motoristi reagujú!

V sobotu 10. augusta od 15:00 dôjde pri Bystričke na križovatke miestnych komunikácií J. Kráľa, Tajovského a Strieborné námestie ku zmene prednosti v jazde. Osloveným obyvateľom mesta sa to však nepozdáva a nové značenie kritizujú.

Ilustračný obrázok k článku Zmena hlavných ciest aj prednosti v jazde: Bystrickí motoristi reagujú!
Foto: Zuzana Jakubičková

Ako sme vás informovali, hlavnými cestami sa stanú ulice J. Kráľa a Strieborné námestie. Vodiči prichádzajúci do križovatky Bystrička po ul. Tajovského budú na vedľajšej ceste a teda budú musieť dať prednosť vozidlám prichádzajúcim po uliciach J. Kráľa a Strieborné námestie.

Viacerí Banskobystričania sa obávajú, že tieto zmeny budú viac na škodu ako na úžitok. „Táto nezmyselná zmena prinesie len škodové udalosti na vozidlách našich spoluobčanov. Pokiaľ viem, nebude to po prvýkrát, čo sa táto križovatka bude meniť. Radšej by sa malo pokračovať v plátaní rozbitých ciest, ktorých je ešte stále dosť,“ vyjadril sa náš čitateľ Martin. Nebol však jediný, komu sa tento nápad nepozdáva.

Aj samotná polícia upozornila, že zmenou dopravného značenia sa môže v danom úseku zhusťovať doprava, hlavne počas špičky. „Po jednosmerke na Štiavničky ďalšia "chuťovka“. Na Tajovského ulici budú v čase dopravnej špičky vznikať parádne zápchy, ktoré absolútne znemožnia zaradenie sa v smere z obchvatu. Tým pádom sa ľudia budú snažiť vyhnúť sa použitiu obchvatu a výsledkom bude ešte výraznejšie zahustenie dopravy v centre a vyťaženie križovatiek pri Europa SC,„ hneval sa Banskobystričan Matej. Zápchy však môžu narobiť problémy aj inde. "Mňa by len zaujímalo, ako budú chodiť od nemocnice sanitky, keď tam budú zápchy!?“ dodal Banskobystričan Martin.

Smerom do Sásovej bude možné križovatku obísť cez ulicu Cesta na amfiteáter, ktorá bude v úseku od areálu bývalého amfiteátra po Daňovú školu zjednosmernená opačným smerom ako doteraz. Aj tento nápad však niektorí považujú za pritiahnutý za vlasy. „Otočená jednosmerka cez amfík? To aby tam najskôr zaplátali ten asfalt,“ pokračuje čitateľka Martina a dodáva: „Tam mal byť už dávno kruháč, alebo tunel, alebo čierna diera… Alebo hocičo, len nie tá križovatka.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM