Monika Obrtalová Krimi

Zlodeji sa v Bystrici včera poriadne činili

Banskobystrická polícia bola včera v podvečerných hodinách privolaná na parkovisko obchodného centra nachádzajúceho sa na ulici Na Troskách. Neznámy páchateľ sa tu vlámal do motorového vozidla Peugeot Boxer, na ktorom vypáčil zámok na dverách spoluja

Vo vozidle sa nachádzali aj iné cenné veci, ktoré neznámy zlodej ukradol. Z auta si odniesol aj dvoje hodinky a rôzne iné veci. Majiteľovi z Liptovského Mikuláša vznikla celková škoda približne 1100 eur. K vlámaniu do vozidla došlo približne v tom istom čase aj na Zvolenskej ulici v Banskej Bystrici. Na parkovisku ukradol neznámy páchateľ z uzamknutého osobného motorového vozidla Honda Civic tašku s notebookom spolu s nabíjačkou k počítaču a USB kľúčom. Vo vozidle sa nachádzala aj nabíjačka k mobilnému telefónu a externá DVD napaľovačka. Majiteľovi spôsobil páchateľ krádežou škodu 860 eur. V obidvoch prípadoch už polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže. Páchateľovi takéhoto skutku hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Polícia vyzýva občanov, aby pri odchode od svojho vozidla, skontrolovali aj fyzicky, či je riadne uzamknuté a nespoliehali sa len na centrálne uzamykanie. Zároveň chce upozorniť občanov, aby si nenechávali vo vozidle na viditeľnom mieste žiadne cenné veci či osobné doklady. Rôzne tašky či kapsičky môžu lákať zlodejov. „Hovorí sa, že príležitosť robí zlodeja a sú páchatelia, ktorí takéto príležitosti priam vyhľadávajú. Vozidlá odporúčame parkovať na strážených a osvetlených parkoviskách. Ak už dôjde k vykradnutiu vozidla, je veľmi dôležité ničoho sa nedotýkať, nesadať do vozidla, aby sa nezničili stopy, ktoré môžu pomôcť identifikovať páchateľa,“ vysvetlila hovorkyňa KRPZ Banská Bystrica Petra Vašková.

Zdroj: KRPZ Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM