Jakub Forgács Krimi

Zlodej z auta v Bystrici ukradol hoboj. Štátnej opere spôsobil škodu za tisíce eur

Chúťky dlhoprstých nepoznajú hraníc! Dôkazom je aj korisť zlodeja, ktorý sa podľa slov polície vlámal do auta na parkovisku!

Ilustračný obrázok k článku Zlodej z auta v Bystrici ukradol hoboj. Štátnej opere spôsobil škodu za tisíce eur
4
Galéria

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. „Doposiaľ nestotožnený páchateľ sa v utorok (31.1.) v čase od 13:00 do 13:15 vlámal do osobného motorového vozidla Škoda Octavia, ktoré bolo zaparkované na parkovisku obchodného domu na Zvolenskej ceste v Banskej Bystrici,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Zo zadného sedadla ukradol notebookovú čiernu látkovú tašku, v ktorej bol uložený hudobný nástroj hoboj značky Marigaux, vyrobený z ebenového dreva s postriebrenou oceľovou klapkovou mechanikou. Bol uložený v drevenom kufríku potiahnutom z vonkajšej strany čiernou kožou a z vnútornej časti červeným zamatom,“ pokračovala hovorkyňa.

„Príslušenstvo hudobného nástroja bolo uložené v notebookovej taške voľne, alebo v drevených škatuľkách. Krádežou hudobného nástroja a kufríka na hoboj, vznikla škoda pre Štátnu operu v Banskej Bystrici, predbežne odhadnutá na 8-tisíc eur. Škoda krádežou príslušenstva k hudobnému nástroju vznikla majiteľovi z Banskej Bystrice a je odhadnutá na 410 eur,“ povedala Faltániová so slovami, že po páchateľovi pátrajú a za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Na priloženej ilustračnej fotke je ukradnutý hudobný nástroj. „Ak by niekto ponúkal na predaj takýto hudobný nástroj, alebo sa ho páchateľ pokúsi predať v záložni, nie je vylúčené, že ide práve o tento hudobný nástroj, ktorý pochádza z trestnej činnosti. Preto žiadame občanov, aby v takomto prípade kontaktovali políciu na t. č. 158,“ dodala hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Polícia
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM