Jakub Forgács Kultúra

Získajte rýchly prehľad, čo zaujímavé v Bystrici môžete zažiť: Tipy našej redakcie na nastávajúci víkend

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Pri rozhodovaní vám môžu pomôcť tipy našej redakcie na zaujímavé podujatia, ktoré odporúčame zažiť počas nastávajúceho víkendu v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Získajte rýchly prehľad, čo zaujímavé v Bystrici môžete zažiť: Tipy našej redakcie na nastávajúci víkend
Zdroj: Dnes24.sk

KOMUNITNÁ BURZA KNÍH A ČASOPISOV

11. marca 2016 o 16:00, Komunitné centrum Fončorda

Mnohé tituly, ktoré majú ľudia doma, sú stále aktuálne a môžu ešte potešiť ďalších. V piatok môžu ľudia doniesť také knihy, ale aj časopisy, ktoré už doma nepotrebujú a považujú za prečítania hodné. Žánrovo to nie je nijako obmedzené, čím pestrejšie, tým lepšie. Knižky venujú a oni sami môžu rozhodnúť, ktoré chcú dať na výmenu a ktoré pre Komunitné centrum Fončorda.

STRIEBORNÁ TEKUTINA, STRIEBORNÁ NIŤ

11. marca 2016 o 19:00, Divadlo Štúdia tanca

V stúpajúcom prúde emócii sa zjavujú príbehy a vytvárajú symboly naliehavého života. Telo tanečníkov, jeho a jej myseľ, záblesk pohybu, mení sa na jazyk. ‘Strieborná tekutina, strieborná niť’ vyteká z tohto jazyka a je v ňom ukotvená.

RESIDENTS of FUN

11. marca 2016, Ministry of Fun

Ak sa chcete v piatok poriadne vytancovať, môžete zavítať aj do klubu Ministry of Fun. Počas akcie Residents of Fun vám budú do tanca hrať DJ Dave, DJ eMTy, DJ Izzy a DJ Mustee.

FERDO MRAVEC /Jiří Pauer/

12. marca 2016 o 16:00, Štátna opera

V baletnej rozprávke ožívajú známe postavičky z rozprávkovej knižky Ondřeje Sekory. Obľúbené dielko detskému divákovi prináša príhody sympatického mravca a jeho kamarátov z mraveniska a susednej lúky.

VIDEO OLDIES RUDA TUČEKA

12. marca 2016, Ministry of Fun

Oldies hity budú vždy IN. Presvedčiť sa o tom môžete aj v sobotu večer, kedy vám ich budú v klube Ministry of Fun hrať DJ Rudo Tuček s hosťom.

BANSKÁ BYSTRICA CUP 2016

12. – 13. marca 2016, Krytá plaváreň Štiavničky

Do Banskej Bystrice prídu čoskoro po skokanoch do výšky ďalší svetoví športovci – plavci. V bazéne Štiavničky sa budú plniť limity na OH 2016 do Ria. Banskobystrický pohár je jeden z najväčších plaveckých mítingov na Slovensku.

ZÓNA BEZ PEŇAZÍ

13. marca 2016 o 12:00, Centrum voľného času Magurská

Zóna bez peňazí je späť a nie len tak taká, na akú sú mnohí zvyknutí. Keďže marec je mesiacom knihy, bude knižná a dostupné na nej budú nielen knihy (časopisy nie), ale aj CD, DVD a platne.

MARCOVÉ POTULKY MESTOM: STOPY ŽIDOVSKEJ PRÍTOMNOSTI V BANSKEJ BYSTRICI

13. marca 2016 o 14:00, Cikkerova sieň – radnica, Námestie SNP 1

Židovská komunita zanechala v Banskej Bystrici výrazné stopy v jej kultúrnom a hospodárskom živote. V prvej časti Potuliek mestom sa dozviete viac o tom, ako sa jej členovia stali trvalou súčasťou mesta a ako tu žili.

ROZPRÁVKY O PSÍČKOVI A MAČIČKE /Karel Čapek/

13. marca 2016 o 16:00, BDNR

V Rozprávkach o psíčkovi a mačičke je ukryté stále aktuálne podobenstvo o dvoch rozdielnych stvoreniach, ktoré spolu žijú a snažia sa – napriek svojim rozdielom – prežiť krásne chvíle, pochopiť jeden druhého, a pritom sa ešte aj potešiť.

HC'05 – DUKLA TRENČÍN

13. marca 2016 o 17:00, Zimný štadión

Hokejová play-off je tu a barani sa v nej stretnú s Duklou Trenčín. Prvý zápas odohrajú banskobystrickí hokejisti už túto nedeľu na domácom ľade.

Čítajte tiež:

Špeciálny prehľad na marec pre Bystričanov: 10 lákadiel, ktoré by ste počas mesiaca nemali vynechať

Máme sa naozaj na čo tešiť: Veľký prehľad TOP 30 podujatí v Bystrici v roku 2016

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM