Monika Obrtalová Rôzne

Zimný štadión slúži aj pre inline korčuliarov

Od začiatku letných prázdnin majú Bystričania možnosť okrem klasického korčuľovania na zimnom štadióne využiť aj tzv. inline korčuľovanie. Hlavnú halu totiž v súčasnosti nepokrýva ľad. Betónový povrch si tak môžu za symbolické jedno euro naplno vychu

„Dospelí, ale aj deti sa korčuľujú z Hronseku smerom na Sliač pomedzi autá, čo je veľmi nebezpečné. Aj preto sme rozhodli pre takýto krok, keďže plocha v hlavnej hale je zatiaľ nevyužitá,“ vysvetľuje Ivan Šabo zo Správy športových a telovýchovných zariadení. Inline korčuľovanie sa na zimnom štadióne rozbehlo len pred troma týždňami a postupne si nachádza svojich priaznivcov. „Na začiatku to bolo veľmi slabé, prišli len dvaja alebo traja návštevníci, ale pomaly sa to rozbieha. Minulý týždeň prišlo už desať ľudí a postupne by sa to mohlo zlepšovať,“ dúfa Roman Krahulec, správca bystrického štadióna. „Keď sme minulú sezónu rozbiehali korčuľovanie pre verejnosť na ľadovej ploche, prvé mesiace prišli len štyria až ôsmi ľudia. Po troch mesiacoch ich prišlo sto a nakoniec sme tu mali v marci v strede týždňa až dvesto ľudí,“ pridáva sa k správcovým slovám Šabo.

Verejnosť má možnosť využiť priestor na inline korčuľovanie každú stredu od 17.00 – 18.00 hodiny a v nedeľu od 16.00 – 17.30 hodiny. „Zároveň stále beží aj verejné korčuľovanie v Hale B, takisto v nedeľu v čase od 17.00 do 18.00 hodiny. Pre organizované skupiny je to po dohode aj v ľubovoľnom čase,“ vysvetľuje Roman Krahulec. Inline korčuľovanie si môžu záujemcovia na pôde zimného štadióna vyskúšať za symbolické jedno euro, deti do 110 centimetrov zaplatia 50 centov. Túto možnosť však budú mať len do konca augusta, pretože prvý septembrový týždeň pokryje halu opäť ľad. Ten bude signálom začiatku novej extraligovej sezóny 2010/2011.

moo

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM