Jakub Forgács Hokej

Žilinčania doma privítali papierovo silnejších baranov: Diváci sa však nakoniec dočkali aj samostatných nájazdov

Žilina začala proti papierovému favoritovi z Banskej Bystrice aktívnejšie. V prostrednej časti už proti baranom viedla 2:0, no nakoniec sa rozhodovalo až v samostatných nájazdoch.

Ilustračný obrázok k článku Žilinčania doma privítali papierovo silnejších baranov: Diváci sa však nakoniec dočkali aj samostatných nájazdov
Zdroj: TASR

Hneď v prvých sekundách zápasu skúšal šťastie po individuálnom výpade spoza brány Kanko, ale zakončil len do Wiikmana. V 9. minúte dostal ideálnu prihrávku medzi kruhy nepokrytý Rusnák, ani on však nedokázal svoju strelu umiestniť a puk trafil iba do Wiikmanovho náručia. Fín sa pri zákroku zranil a na jeho miesto prišiel Košarišťan. Ten bol dlhšie bez práce, naopak Križan na opačnej strane čelil prečísleniu Bystričanov, pri ktorom Handlovský po prihrávke Whitea puk v rozhodujúcej chvíli minul. V 17. minúte sa predral pred Košarišťana Kristek, gólman hostí však jeho strelu bekhendom vyrazil vedľa brány.

Hneď na začiatku prostrednej časti pretavili domáci optickú prevahu do vedúceho gólu, keď si do pásma nakorčuľoval Jabrocký a trafil puk presne popod Košarišťanovu vyrážačku. Bystričania okamžite zvýšili tempo a dvakrát nebezpečne pohrozili Križanovi, Block a ani Kudrna však neuspeli. V 34. minúte dostal puk pred bránu osamotený Haluza, ale zblízka minul ľavú žrď. Obojstranne rýchly hokej pokračovali aj v ďalšom priebehu. V 38. minúte Milan Procházka ideálne vysunul Kristeka a ten strelou k pravej žrdi prestrelil Košarišťana. Dvojgólové vedenie domáci do konca tretiny neudržali, keď Križanovi vypadol puk a White ho dorazil do siete.

V prvých sekundách tretieho dejstva mohol Handlovský dokonca vyrovnať, ale Križan sa stihol presunúť a puk vyrazil. Na opačnej strane nepretlačil puk za Košarišťana Drábek. Neskôr si vypracoval dve dobré šance Kudrna, prvýkrát však minul bránu a o pár sekúnd predviedol Križan elegantný semafor. V 54. minúte ukázal Kudrna znovu svoje umenie, predral sa až pred žilinského brankára, ktorý síce jeho blafák zastavil a puk vyrazil, Michal Hudec už ale z dorážky nemal problém doklepnúť ho do brány. Keďže 90 sekúnd pred koncom domáci Stanislav Hudec z gólovej pozície namieril len do Košarišťana, víťaza muselo určiť nadstavenie.

V ňom síce oba tímy hrali nad očakávanie aktívne a vypracovali si nejaké strelecké pokusy, obaja brankári si však s nimi poradili. Definitívne rozhodnutie priniesli až samostatné nájazdy, v ktorých rozhodol domáci Kristek.

Hlasy po zápase

Peter Mikula, tréner Žiliny: „My sme mali v posledných dvoch zápasoch ťažkých súperov. Musím sa poďakovať všetkým od brankára po posledného hráča. Z duelov proti Košiciam a Bystrici sme mali tajné prianie získať tri body. Máme dva, ale ja som spokojný. Keď budeme získavať takto bod po bode, mohli by sme sa dostať hore.“

Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: „V posledných zápasoch sa dosť trápime a dnes to bolo znovu to isté. Chýba nám dravosť a pohyb smerom k súperovej bráne. Veľa sa na gól narobíme, nepadá nám to. Aj dnes sme boli aktívnejší ako domáci, ale tí spoľahlivo bránili a vyrážali do nebezpečných protiútokov. Prehrávali sme 0:2, ale našťastie sme dokázali aspoň vyrovnať. Získali sme bod, ale naše výkony nie sú také ako predtým. Situáciu nám tiež komplikujú zranenia, prišli sme o ďalších dvoch hráčov.“

MsHK DOXXbet Žilina – HC'05 Banská Bystrica 3:2 pp a sn (0:0, 2:1, 0:1 – 0:0, 1:0)

  • Góly: 22. Jabrocký (Novotný), 38. Kristek (Procházka), roz. nájazd Kristek – 39. White (Kafka, Biro), 44. M. Hudec (Kudrna)
  • Rozhodovali: T. Orolín – M. Orolín, J. Tvrdoň
  • Vylúčení: 4:4
  • Presilovky: 0:0
  • Oslabenia: 0:0
  • 620 divákov

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM