Michal Majer Rôzne

Žiadna z obcí nepožiadala o skorší začiatok volieb

Žiadna obec v Banskobystrickom okrese nepožiadala o možnosť začať v sobotu 12. júna voľby do Národnej rady Slovenskej republiky skôr ako v termíne stanovenom zákonom. Uviedol to zapisovateľ obvodnej volebnej komisie v Banskej Bystrici Marián Mikuš.

Dodal, že právo voliť kandidátov do NRSR má v Banskobystrickom okrese 89 051 ľudí. Z nich až 3479 požiadalo o vydanie voličského preukazu, pretože v deň volieb nebudú v mieste trvalého bydliska.

„O vydanie voličského preukazu v okrese, v ktorom je okrem mesta Banská Bystrica aj 41 dedín, nepožiadal žiaden volič iba z Hiadeľa, obci v ktorej žije 511 ľudí. Voličský preukaz pritom vydal aj Obecný úrad v Pohronskom Bukovci, kde registrujú najmenej, len 84 voličov,“ uviedol Mikuš. Doplnil, že v Banskobystrickom okrese je zriadených 133 volebných okrskov, z nich je až 82 v meste pod Urpínom. V niektorých, ako napríklad vo volebnom okrsku číslo 8 v Banskej Bystrici, je zapísaných aj vyše tisíc voličov. Najmenej je ich zapísaných vo volebnom okrsku v spomínanej obci Pohronský Bukovec.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM