Monika Obrtalová Rôzne

Žiaci sa môžu zapojiť do olympiády EnvirOtázniky

Problematike životného prostredia je venovaná celoslovenská korešpondenčná vedomostná súťaž pre žiakov II. stupňa základných škôl. Slovenská agentúra životného prostredia v Banskej Bystrici vyhlasuje jej VI. ročník.

Cieľom olympiády EnvirOtázniky je zvýšiť záujem žiakov základných škôl o prírodovedné predmety a o problematiku životného prostredia ešte pred tým, než sa rozhodnú, na akej strednej škole budú v štúdiu pokračovať. „Súčasne má prispieť k zvyšovaniu environmentálneho vedomia, vedomia o trvalo udržateľnom rozvoji a angažovanosti žiakov v otázkach životného prostredia doma, v škole a vo svojom regióne,“ dodala Jana Šimonovičová z kolektívu pracovníkov environmentálnej výchovy SAŽP.

Olympiáda pozostáva z 10 otázok v každej z oblastí Rastlinstvo NATURA 2000, Svet húb, Zodpovedný spotrebiteľ, Prírodné a kultúrne poklady Európy, Pohoria sveta, Jaskyne na Slovensku. Do súťaže prihlasuje žiakov škola prostredníctvom osoby poverenej na koordinovanie súťaže. Počet zapojených žiakov z jednej školy je neobmedzený. Vyplnené prihlasovacie formuláre za každého žiaka je potrebné poslať na adresu SAŽP, dátum na pečiatke obálky musí byť najneskôr 25. február 2011.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM