Marcel Mojžiš Rôzne

Žena biznismena Mojžiša: Provokačná akcia voči sudcom!

Kým exšéf Drukosu František Mojžiš sedí v base, jeho manželka sa rozhodla z luxusného domu s bazénom provokovať. Na atak novinárov a sudcov si Lenka Mojžišová pritom zvolila naozaj originálny nástroj. Tým je kniha o kauze Gorila.

Exšéf nebankovky Drukos si v súčasnosti odkrúca vyše osem rokov v base v Dubnici nad Váhom. Za mreže ho Najvyšší súd poslal pre podvod. Namiesto podnikateľského sna, tak zažíva dlhé chvíle v chládku!

[blockquote]Ide tak aspoň o čiastočnú satisfakciu pre približne 25 000 poškodených ľudí, ktorí vo väčšine prípadov prišli po tom, čo Mojžišovmu biznisu uverili, o svoje celoživotné úspory. Predseda senátu Milan Karabín po vynesení ortieľu nad banskobystrickým podnikateľom zdôraznil, že** v prípade a „oklamaniu občanov“ prispela aj veľká reklamná kampaň Drukosu. Na tú sa chytilo množstvo ľudí a viacerí z nich za to napokon zaplatili aj vlastným zdravím. **[/blockquote] V týchto dňoch je však skôr ako o Františkovi Mojžišovi počuť o jeho manželke. Tá hoci sa vždy skôr stránila médií sa rozhodla pre neobvyklú provokáciu. Podľa týždenníka Plus 7 dní **nakúpila výtlačky známej knihy Gorila, ktorú napísal novinár Tom Nicholson. Tie si však nenechala pre seba, ale začala ich posielať novinárom i sudcom. **Knihy tak v pošte našli i na Špecializovanom súde a Najvyššom súde SR. Viac [link=http://www­.pluska.sk/plus-7-dni/domov/07/vys­trkuje-rozky-manzelka-sefa-drukosu-atakuje-sudcov.html]TU![/l­ink]

Žena podnikateľa prehovorila[/si­ze][/color]

Lenka Mojžišová sa podľa Plus 7 dní priznala, že knihu Gorila na všetky možné strany rozposlala skutočne ona. //„Chcela som, aby ste si ju prečítali. Aby ste vedeli, kto na Slovensku kradne. Poslala som ju aj sudcom, ktorí môjho muža nespravodlivo odsúdili. Úmyselne nespravodlivo. Alebo pod nátlakom,“ //tvrdí.

Bývalého šéfa nebankovej spoločnosti Drukos Františka Mojžiša v minulom roku najskôr Špecializovaný súd v Pezinku odsúdil za podvod na 8,5 roka väzenia. Súd ho uznal za vinného z toho, že od 1 367 klientov Drukosu vylákal 237,7 milióna korún a od 23 823 členov BVD družstva ďalších 3,729 miliardy korún. Mojžiš sa vtedy voči rozsudku odvolal, preto sa vecou zaoberal Najvyšší súd. Jeho senát v júni zamietol odvolanie podnikateľa voči minuloročnému verdiktu a exšéf Drukosu tak putoval za mreže.

SÚVISIACE ČLÁNKY: [link=http://www­.bystrica24.sk/clan­ky?extend.136401_Od­sudeny-biznisman-Mojzis:-Radsej-by-som-umrel!]Odsúdený biznisman Mojžiš: Radšej by som umrel![/link] [link=http://www­.bystrica24.sk/clan­ky?extend.136351_DE­FINITIVNE–Mojzis-z-Drukosu-dostal-8,5-roka-basy!]DEFINITÍVNE. Mojžiš z Drukosu dostal 8,5 roka basy![/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM