Jakub Forgács Správy

Zelená oáza uprostred panelákovej džungle? Ľudia sa chopia hrablí a lopát a toto chystajú na bystrickom sídlisku

Veľké jarné upratovanie sa nevyhne ani známym miestam pod Urpínom. Okolo jedného má vzniknúť zelená oáza a dopomôcť k tomu môžu samotní Bystričania.

Ilustračný obrázok k článku Zelená oáza uprostred panelákovej džungle? Ľudia sa chopia hrablí a lopát a toto chystajú na bystrickom sídlisku
Zdroj: Dnes24.sk

Po veľkonočných sviatkoch bude Banská Bystrica viditeľne čistejšia a krajšia. Obyvatelia sa totiž opäť môžu zapojiť do upratovania priestorov v okolí svojich domovov a vyhrabávať trávniky od rastlinného a komunálneho odpadu. Mestská iniciatíva Za krajšie mesto oslavuje už 20. výročie svojho vzniku. Veľké jarné upratovanie sa však nevyhne ani Tihányiovskému kaštielu.

V utorok 12. apríla od 9:00 sa chystá veľké upratovanie v záhrade Tihányiovského kaštieľa. Pomocnú ruku pritom môžu priložiť samotní Banskobystričania, ktorí sa tak stanú aktívnymi členmi komunity mestskej časti Radvaň.

„Zober do rúk hrable, lopatu a vrece na odpadky a pomôž nám zo záhrady Tihányiovského kaštieľa vytvoriť zelenú oázu uprostred panelákovej džungle,“ píše sa na oficiálnej stránke Stredoslovenskej galérie. Ak vám tiež nie je ukradnuté, ako vyzerá jeho okolie, príďte tiež pomôcť, každá ruka sa počíta.

Čítajte tiež:

Máte radi dobrodružstvá v prírode? Netradičnú expedíciu môžete zažiť už onedlho priamo na Urpíne!

Veľké upratovanie pod Urpínom oslavuje jubileum: Do čistenia Bystrice sa zapojí aj vedenia mesta, tu je harmonogram!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM