Tlačové správy

Zbierka pre malých pacientov bystrickej nemocnice: TAKTO môžete priložiť pomocnú ruku aj vy

Mnohé deti trávia dni v nemocnici, v odlúčení od najbližších. Pomôcť im prekonať toto obdobie môžete aj vy, vďaka nevšednej zbierke na podporu činnosti banskobystrickej Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou.

Ilustračný obrázok k článku Zbierka pre malých pacientov bystrickej nemocnice: TAKTO môžete priložiť pomocnú ruku aj vy
Zdroj: Dnes24.sk

Túto zaujímavú verejnú zbierku „Nech deti zabudnú, že sú v nemocnici“ usporiada občianske združenie Klub priateľov Detskej nemocnice v Banskej Bystrici a celý jej výnos bude použitý na podporu činnosti Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou. Začína už v pondelok 29.09. a končí 21.12.2014.

Zbierka je organizovaná v spolupráci so štyrmi vybranými banskobystrickými reštauráciami: Pigis, Plzeňská reštaurácia, Steak house a New Angus. Prebiehať bude v týždňových intervaloch. Ich návštevníci budú môcť prispieť pre detských pacientov prostredníctvom stacionárnych pokladničiek umiestnených priamo v reštauráciách.

Občianske združenie Klub priateľov Detskej nemocnice v Banskej Bystrici vzniklo ako nezisková organizácia v decembri v roku 2005 s cieľom aktívne podporovať rozvoj tejto banskobystrickej nemocnice. Združenie sa snaží pomáhať pri zabezpečovaní spolufinancovania rekonštrukcie DFNsP Banská Bystrica, nákupe zdravotníckych pomôcok a zariadení, vzdelávaní zamestnancov. Pomoc občianskeho združenia je tiež orientovaná na všetky deti, ktoré do nemocnice prídu. Snahou je vytvoriť deťom krajšie a lepšie prostredie, zabezpečiť kvalitnejšie vyšetrenie, prispieť k väčšiemu komfortu počas doby strávenej v nemocnici.

O priebehu zbierky bude občianske združenie priebežne poskytovať občanom transparentné informácie vrátane toho, na aký účel sa vyzbierané prostriedky použijú.

Foto: ilustračné

Zbierka na pomoc malým pacientom v bystrickej nemocnici
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM