Jakub Forgács Šport

Zbavenie sa nadbytočných kíl po sviatkoch? Na bystrickej plavárni si opäť zaplávate zadarmo!

Počas vianočných sviatkov sa stoly lámu pod náporom dobrôt, ktorým málokto odolá. Po dobrom jedle veľmi dobre padne pohyb, ktorý si môžete dopriať aj tento rok na banskobystrickej plavárni úplne zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Zbavenie sa nadbytočných kíl po sviatkoch? Na bystrickej plavárni si opäť zaplávate zadarmo!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Už osemnásty ročník Banskobystrickej plaveckej 24 – hodinovky je pripravený pre obyvateľov i návštevníkov mesta Banská Bystrica aj počas tohtoročných sviatkov. Od obeda 29. decembra 2014 do obeda 30. decembra 2014 bude Krytá plaváreň Štiavničky patriť stovke pre zdravie.

24 – hodinovku otvorí Nosko

Novozvolený primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko osobne otvorí podujatie zaplávaním prvej stovky. „Som veľmi rád, že jedno z prvých podujatí, ktoré ako primátor mesta Banská Bystrica otvorím, je práve Banskobystrická 24 – hodinovka. Toto podujatie prináša medzi sviatky konca roka pohyb a pripomína nám, že je dôležité starať sa o svoje zdravie. Zároveň sa veľmi teším na osobné stretnutie s Banskobystričanmi aj pri tejto príležitosti," povedal Ján Nosko.

Minulý rok sa Banskobystrickej plaveckej 24 – hodinovky zúčastnilo 1 402 účastníkov, ktorí zaplávali 100 metrov na čas. Celkovo počas podujatia využilo možnosť bezplatného vstupu 2 502 návštevníkov z Banskej Bystrice, ako aj z Bratislavy, Prešova, Nitry, Veľkého Krtíša, Kežmarku, Rimavskej Soboty či Žiaru nad Hronom.

Stovka na čas

„Účastníci podujatia plávajú na meraný čas 100 metrov, pričom vecné ceny si odnesú najstarší, najmladší a najrýchlejší účastník podujatia a náhodne vyžrebovaní účastníci. Najrýchlejší nameraný čas bol minulý rok 1:03,10 s. Veríme, že sa tento čas podarí prekonať ale najmä, že sa všetci zabavia a už tradične si zašportujú pred oslavami Nového roka," povedala Karin Graciasová Šikulová, vedúca Odboru propagácie mesta Banská Bystrica na MsÚ.

Najrýchlejším účastníkom minuloročnej Banskobystrickej 24 – hodinovky bol Dušan Argaláš (37 rokov) s nameraným časom 1:03,10 s., najstarším účastníkom Jozef Pántlik (87 ročný) s časom 4:51,00 a najmladším účastníkom, ktorý zaplával 100 m, bol iba štvorročný Lukáš Janek s časom 6:41,00 s.. Podujatia sa obvykle zúčastňujú aj menšie deti, no tie ešte nevedia plávať samostatne, a tak nemôžu byť hodnotené ako samostatný účastník. Pre účastníkov bude pripravené aj malé občerstvenie.

Na banskobystrickej plavárni sa bude opäť plávať zadarmo
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM