Jakub Forgács Rôzne

Zazreli ste tú nádheru tiež? Priamo v centre Bystrice... Niečo také by ste vo februári určite nečakali :)

Zima si z nás robí dobrý deň. Najskôr ulice mesta prikryla perina a pocítili sme silné mrazy a teraz sú už opäť takmer bez snehu. Výkyvy počasia však poriadne poplietli aj prírodu. Tu je FOTO dôkaz z centra nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Zazreli ste tú nádheru tiež? Priamo v centre Bystrice... Niečo také by ste vo februári určite nečakali :)
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Chladné počasie a mrazy vystriedalo oteplenie, ktoré sa aj v Banskej Bystrici postaralo o to, aby z jej ulíc zmizla snehová prikrývka. Na túto zmenu zareagovala aj príroda, ktorá pomýlená teplotnými výkyvmi, dovolila niečo, čo sa len tak nevidí. Veď posúďte sami.

V centre nášho mesta, konkrétne na Hornej ulici, sa môžu Banskobystričania kochať žltými prvosienkami aj v februári. Hoci pri nepozornom prechádzaní okolo oploteného trávnika by ich mnohí mohli prehliadnuť, predsa neunikli ani našej pozornosti.

Na typicky jarné kvety sme zvyknutí skôr v iných mesiacoch roka. Hoci aktuálne počasie nenasvedčuje tomu, že by prvosienky na Hornej mali vydržať, túto zimu to nie je prvýkrát, čo sme sa dočkali jarnej nádhery v netypickom období. Kvety prvosienok vytŕčali ponad opadané lístie, ale bolo ich vidno aj len tak v uliciach, už aj v závere minulého roka.

Pozrite si februárové prvosienky v Banskej Bystrici v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

Krása, za ktorou je sa radosť vybrať: V Bystrici si môžete užiť najhodnotnejšiu lipovú alej široko-ďaleko

Všimli ste si to aj vy? Pri Hrone došlo k výrubu… FOTKY priamo z miesta

Nečaká nádhera v centre Bystrice
4
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM