Monika Obrtalová Rôzne

Zázraky prírody očami detí oživili Radnicu

V priestoroch historickej Radnice dnes vyhodnotili piaty ročník celoslovenskej súťažnej prehliadky tvorivosti detí predškolského veku s názvom Dúhový kolotoč. Ocenenia tým najlepším výtvarníkom, ktorých sa do súťaže v znamení témy Zázraky očami detí

„Mrzí ma, že v budove Radnice nemôžeme prezentovať všetky práce škôlkarov, ktorí sa do súťaže zapojili. Takmer dve stovky vybraných výtvarných diel detí z celého Slovenska sú krásnym dôkazom, ako najmenší vnímajú prírodu. Som hrdý, že Banská Bystrica sa po roku opätovne stala spoluorganizátorom prehliadky i miestom konania vernisáže,“ konštatoval krátko po odovzdaní cien primátor Peter Gogola. Zámerom celej prehliadky Dúhový kolotoč je podporovať deti predškolského veku v autentickom vyjadrovaní fantazijných predstáv a podporovať výtvarnú obrazotvornosť a emocionalitu dieťaťa.

Výtvarné práce detí posudzovala porota v troch kategóriách – práce detí z materských škôl, práce detí z materských škôl so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami a skupinové diela detí. Ocenení boli škôlkari zo Štúrova, Bratislavy, Prešova, Oravskej Lesnej, Komárna, Skalice, Skalitého, Brezna a samozrejme Banskej Bystrice. Cenu primátora mesta za dielo „Farebné vtáčiky“ si odniesla práve 6-ročná Lujza Kokavcová z MŠ Nová v Banskej Bystrici. Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo školstva, Metodicko-pedagogické centrum, generálne riaditeľstvo Bratislava a banskobystrický magistrát.

Mesto Banská Bystrica, moo

duhovy kolotoc BB
24
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM