Jakub Forgács Kultúra

Zážitok, na aký len tak nezabudnú: Malí Bystričania spali na naozaj netradičnom mieste...

Banskobystrické deti majú zážitok, na aký len tak ľahko nezabudnú. V našom meste prežili noc, ktorá im zrejme ešte dlho zostane v pamätiach. Všetko zavŕšili pyžamovou párty a spánkom na naozaj netradičnom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Zážitok, na aký len tak nezabudnú: Malí Bystričania spali na naozaj netradičnom mieste...
Zdroj: TASR

Naozaj zaujímavú Noc s Andersenom 2014 zažili aj banskobystrické deti vo Verejnej knižnici Mikuláša Kováča (VKMK). Ako uviedla jej knihovníčka Ivana Gelienová, na podujatí sa zúčastnilo 60 chlapcov a dievčat. Očakávania podľa jej slov určite splnilo, pretože keď deti ráno odchádzali, hneď sa o svoje zážitky podelili s rodičmi. „Myslím, že to dopadlo veľmi dobre,“ zhodnotila Gelienová.

Riaditeľ knižnice Peter Klinec priblížil, že VKMK sa prvýkrát zapojila do tohto podujatia v roku 2005. „Deti teda po bohatom a vzrušujúcom programe prespali v našej knižnici po desiaty raz. Stalo sa tak na troch miestach – v oddelení pre deti v centre mesta, ale aj v dvoch pobočkách na veľkých sídliskách Fončorda a Sásová-Rudlová,“ vysvetlil Klinec.

Podľa jeho ďalších slov program Noci s Andersenom „ušili“ na mieru deväť až desaťročným deťom. Trval približne od piatka od 17:00 do 02:00 v sobotu. S rodičmi sa opäť zvítali ráno po raňajkách. Program sa začal interaktívnou dramatizáciou zo života H. Ch. Andersena, predstavovaním sa detí ako snehových vločiek na table a slávnostným sľubom Andersenovi.

Chlapci a dievčatá tiež vyrábali v skupinkách na motívy rozprávok leporelá, zasadili Rozprávkovník a na Striebornom námestí vypustili pomaľované balóniky. V Habakukách na Donovaloch pre nich knihovníčky v domčekoch pripravili napínavé plnenie úloh na ceste za snehovou kráľovnou. Po návrate z nočného dobrodružstva ich ešte čakala pyžamová párty, čítanie rozprávky pred spaním a noc v spacákoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM