Monika Obrtalová Rôzne

Zaujímavé aktivity v galérii

Nedávno sprístupnená reinštalovaná stála expozícia Dominika Skuteckého ponúka návštevníkom prehliadku umelcovej tvorby v jeho pôvodnej rodinnej vile v centre mesta Banská Bystrica. Expozícia rozšírená o dosiaľ nevystavené diela v štyroch miestnostiac

Pre širokú verejnosť Stredoslovenská galéria pripravila program Stretnutia s kurátorom. Prvé podujatie v rámci programu sa uskutoční zajtra 24. marca o 14.00 hodine vo vile Dominika Skuteckého na Hornej ulici 55. Návštevníci môžu v príjemnej atmosfére stálej expozície maliara absolvovať kurátorský výklad s kurátorkou expozície Mgr. Zuzanou L. Majlingovou.

[blockquote]Špe­ciálne aktivity sú pripravené aj pre rodiny s deťmi, ktoré sú prístupné celoročne. V rámci návštevy výstavy môžu deti použiť prichystané Galerijné kufríky s výtvarnými pomôckami (skicár, farbičky, lepidlo, nožnice, …) a vytvárať vlastné interpretácie vystavených diel alebo si len tak posedieť a kresliť priamo v expozícii. Pre najmenších návštevníkov – deti od 4 do 10 rokov je pripravený aj atraktívny edukatívno – tvorivý edičný materiál inšpirovaný dielami Dominika Skuteckého – Zábavný skicár, ktorý je možné zobrať so sebou domov.[/blockquote] Do skicára si môžu deti kresliť podľa vlastnej fantázie, dotvárať príbehy z obrazov, vystrihovať pohľadnice a puzzle. Deti sa tak spolu s rodičmi hravou formou zoznámia s dielom maliara a rozvíjajú vlastnú tvorivosť. Staršie deti vo veku 8 – 12 rokov môžu prejsť maliarovou vilou s Detským tlačeným sprievodcom. Individuálne môžu skúmať vybrané obrazy a výtvarne reagovať na tvorivé úlohy predstavujúce život a dielo umelca. Vyplneného detského sprievodcu si môžu zobrať so sebou.

Zdroj: Stredoslovenská galéria

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM