Jakub Forgács Správy

Záujem o voličské preukazy v Bystrici výrazne prevýšil rok 2009: Mesto ich vydalo až vyše 1 800!

Matričný úrad mesta Banská Bystrica vydal pre prvé kolo prezidentských volieb 1 837 voličských preukazov. Pre porovnanie - v roku 2009 ich bolo pre prvé kolo vydaných 1 009. Prečítajte si aj to, koľko okrskov je v našom meste a aké zmeny nastali oproti posledným voľbám.

Ilustračný obrázok k článku Záujem o voličské preukazy v Bystrici výrazne prevýšil rok 2009: Mesto ich vydalo až vyše 1 800!
Zdroj: Webnoviny.sk

V meste je 66 157 oprávnených voličov , ktorí môžu svoj hlas odovzdať v 80 okrskoch. „Voličské preukazy boli vydané tým občanom mesta, ktorí nebudú v čase volieb v mieste svojho trvalého bydliska,“ uviedla tlačová tajomníčka z kancelárie primátora Banskej Bystrice Barbora Winterová, ktorá doplnila, že preukaz ich oprávňuje voliť v ktorejkoľvek volebnej miestnosti na Slovensku.

V meste sa presunuli niektoré okrsky

Oproti voľbám do VÚC v novembri 2013 dochádza pri voľbe prezidenta SR k zmene dislokácie niektorých volebných miestností pre voličov v sídlisku Sásová, kde bolo nevyhnutné dva okrsky presunúť z bývalej Základnej školy na Tatranskej ulici na Základnú školu na Sitniansku ulicu. Taktiež boli presunuté dva volebné okrsky z budovy Osemročného športového gymnázia, Trieda SNP č. 54, do budovy Základnej školy na Triede SNP č. 20. Pre voličov z Pršianskej terasy bude otvorená volebná miestnosť na Medenej ulici 1.

Okrsok č. 12 zabezpečí voľbu vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta do prenosnej volebnej schránky. Po dohode s vedením nemocnice bola pre pacientov a personál nemocnice vyčlenená samostatná miestnosť na desiatom poschodí. Chodiaci pacienti budú mať možnosť odvoliť v tejto miestnosti, k ležiacim pacientom budú členovia OVK prizývaní z jednotlivých oddelení.

Odvoliť môžu aj väzni

Okrsok č. 6 (sídli v budove na Partizánskej ceste 5 – Stredoslovenská vodárenská spoločnosť) zabezpečí voľbu do prenosnej volebnej schránky v Stredoslovenskom ústave srdcovocievnych chorôb a na ďalších oddeleniach. Vo väzniciach na Komenského ul. a na Sládkovičovej ul. pôjdu členovia OVK č. 11. a č. 29. s prenosnou volebnou schránkou.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM