Monika Obrtalová Rôzne

Zasurfujete si už aj pod Pamätníkom SNP

Surfovať zadarmo na internete je v Banskej Bystrici opäť o niečo jednoduchšie. K existujúcim lokalitám s voľným WIFI prístupom na internet pribudli dve ďalšie, konkrétne priestor pred Pamätníkom SNP smerom ku Kapitulskej ulici a pod Pamätníkom SNP s

Inštaláciu WIFI bodov rieši banskobystrická samospráva v spolupráci so spoločnosťou BBX s.r.o., na základe zmluvy o rozvoji služieb informačnej spoločnosti a modernej komunikačnej infraštruktúry prostredníctvom poskytovania služby Hotspot.

„Verím, že ďalšie verejné prístupové body budú v meste pribúdať. Hotspoty nájdu Banskobystričania a návštevníci mesta aktuálne na Námestí SNP, Námestí Š. Moysesa, Námestí slobody a v okolí Pamätníka SNP. Informatizácia samosprávy a budovanie tzv. i-mesta je našou prioritou, preto už onedlho naštartujeme v tejto oblasti novinky, ktoré zjednodušia komunikáciu obyvateľa s mestským úradom,“ konštatuje primátor Peter Gogola.

Služba WiFi po prieskume prostredia zobrazí dostupné prístupové body. V okolí môžu byť aj iné súkromné či komerčné prístupové body. Pre bezplatný verejný internet mesta je potrebné vybrať SSID: BanskaBystrica a pri nastavení tzv. IP adresy mať navolené dynamické pridelenie adresy (DHCP), čo je štandardným nastavením, pokiaľ nebolo zmenené užívateľom.

Mesto Banská Bystrica plánuje postupne budovať ďalšie Hotspoty. Medzi vytypované lokality patrí Železničná stanica, budova Radnice na Námestí SNP a priestor Kyjevského námestia. So zmluvnou firmou zároveň rokuje o umiestnení live web kamier na niektorých z vybraných bodov (Námestie slobody, Námestie SNP).

Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM