Jakub Forgács Rôzne

Zasnežené haldy sutiny z bystrického strašiaka: Zábery toho, čo zostalo po jeho páde

Dlhé roky slúžil Bystričanom, teraz mizne z povrchu. Za pár týždňov sa známy banskobystrický strašiak vďaka bagrom a robotníkom zmenil na nepoznanie. Pozrite si FOTO a VIDEO!

Ilustračný obrázok k článku Zasnežené haldy sutiny z bystrického strašiaka: Zábery toho, čo zostalo po jeho páde
Zdroj: Dnes24.sk

Ešte pred pár týždňami vyzerala bývalá autobusová stanica už iba ako ruina. Búracie práce známeho byanskobystrického strašiaka však poriadne pokročili. Hoci ešte nedávno bolo vidno torzo stanice, aktuálne je už väčšina z nej iba haldami sute.

Na bývalú banskobystrickú autobusku sme sa prišli pozrieť v nedeľu popoludní, keď na nej nevládol žiadny ruch strojov. Naskytol sa nám pohľad na zasnežené kopy toho, čo zostalo po jednom z najznámejších miest v našom meste. Pozrieť si, ako vyzerajú zvyšky búranej autobusovej stanice, môžete v našej foto a videogalérii.

S búraním stanice sa začalo ešte v novembri, pár dní po tom, čo do prevádzky uviedli dočasnú autobusovú stanicu na Uhlisku. Odvedy je celý areál oplotený a ľudia sa z vlakovej stanice na dočasnú autobusku alebo späť dostanú len veľkou okľukou.

V polovici decemra sa navyše primátor stretol so investorom, aby podpísali zmluvu o budúcej kúpnej zmluve. Týka sa kúpy dopravnej časti stanice po jej vybudovaní a skolaudovaní. Mesto odkúpi dopravnú časť za 3,2 milióna eur bez DPH, čo v decembri odsúhlasilo aj mestské zastupiteľstvo a na čo si mesto zoberie úver.ˇ

Čítajte tiež:

Ak obľubujete zimné radovánky, toto vás poteší: V centre bystrického sídliska otvorili vonkajšiu ľadovú plochu

Prvé zastupko v Bystrici v tomto roku: Aj o týchto témach budú rokovať poslanci

FOTO: Bystrická autobuska sa zmenila na sutinu
27
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
VIDEO: Bystrická autobuska sa zmenila na sutinu
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM