Jakub Forgács Správy

Zaseknuté výťahy, nefunkčné práčky i internet... Nervy Bystričanov skúšali sústavné výpadky elektriny

Bežné činnosti ako pranie či vysávanie museli na nejaký čas ísť bokom. Na banskobystrickom sídlisku opakovane vypadával elektrický prúd a ľudia už strácali trpezlivosť.

Ilustračný obrázok k článku Zaseknuté výťahy, nefunkčné práčky i internet... Nervy Bystričanov skúšali sústavné výpadky elektriny
Zdroj: TASR

Najväčšie banskobystrické sídlisko Sásová trápili počas uplynulého predĺženého víkendu sústavné výpadky elektrickej energie. Zaseknuté výťahy, nefunkčné pračky, televízory, internet a ďalšie domáce spotrebiče, to všetko znepríjemnilo ľuďom dni voľna.

„Ako obyvatelia sídliska Sásová a odberatelia elektriny od spoločnosti Stredoslovenská energetika (SSE) by sme mali byť informovaní nejakým spôsobom o tomto stave, vzhľadom k tomu, že situácia pretrváva už tretí deň,“ napísala počas víkendu sťažovateľka.

Ako v utorok konštatovala hovorkyňa SSE Žilina Jana Bolibruchová, výpadky v meste Banská Bystrica boli spôsobené najmä daždivým a vlhkým počasím. „Dňa 12. septembra boli zaznamenané tri krátkodobé poruchy v trvaní cca jednej minúty na vedení, ktoré napája aj lokalitu Sásová. Dôvodom bola prepálená preponka (vodič), ktorá bola lokalizovaná našimi pracovníkmi,,“ reagovala Bolibruchová.

V sobotu došlo podľa jej slov k poruche na vysokonapäťovom vedení, keď majiteľ objektu rozobral strechu, porušil izoláciu a došlo k zatečeniu trafostanice a následne k výpadku elektrickej energie. „O deň na to, 14. septembra, sa vyskytli dve krátkodobé poruchy, ktorých príčiny zisťujeme. Naši pracovníci promptne riešili uvedené poruchové stavy a pracovníci vykonávajúci pohotovostnú službu boli posilnení o ďalší pracovný tím, aby boli následky čo najskôr odstránené,“ dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM