Jakub Forgács Krimi

Zásah kukláčov na R1: Expertíza potvrdila, že v aute bola marihuana na takmer 10 000 dávok!

Banskobystričan (33) v aute podľa polície prevážal drogy! Expertíza ukázala, že neznámou sušenou rastlinou, ktorú u mladíka objavili kukláči, bola marihuana.

Ilustračný obrázok k článku Zásah kukláčov na R1: Expertíza potvrdila, že v aute bola marihuana na takmer 10 000 dávok!
Zdroj: Policajný zbor SR

Ako sme vás už v pondelok informovali, muža zadržali banskobystrickí policajti v nedeľu vo večerných hodinách na rýchlostnej ceste R1 v Banskej Bystrici. Kriminalisti mali totiž podozrenie, že sa vo vozidle tohto muža nachádzajú podozrivé látky. „Po jeho zadržaní sme vykonali prehliadku vozidla, kde aj boli podorzivé látky nájdené,“ informovala Petra Vašková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Podľa jej slov materiál zaistili a zaslali na expertízne skúmanie za účelom zistenia jeho pôvodu a presného množstva. „Dnes bolo vyšetrovateľovi doručené predbežné vyjadrenie z expertízneho skúmania, z ktorého je zrejmé, že muž (33) vo vozidle prevážal omamné a psychotropné látky, v tomto prípade išlo o marihuanu,“ pokračovala Vašková a ako doplnila, podľa odborníkov je zo zaisteného množstva možné vyrobiť takmer 10-tisíc obvykle jednorazových dá­vok.

„Na základe výsledkov expertízneho skúmania dnes vyšetrovateľ vzniesol Jakubovi (33) z Banskej Bystrice obvinenie zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi,“ uviedla hovorkyňa, podľa ktorej mu hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov. „Obvinený je umiestnený v cele predbežného zadržania a zo strany vyšetrovateľa bude podaný návrh na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby,“ dodala Vašková.

Zásah banskobystrických kukláčov na R1-tke: V aute Bystričana (33) objavili nezn
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM